Myggor, blåsor, regn och en oförglömlig midsommar.

Vi går som hjulbenta cowboys. Min sambo och jag linkar fram här hemma och hunden sover tungt under en filt. Priset för en lyckad midsommar. Men värkande vader, ömma rumpmuskler och blåsor under fötterna är lite småmysigt, därför att det verkligen känns att vi har jobbat med kroppen. Vi har gått drygt fyra mil med 20 kilo på ryggen under ett dygn. Och det gör man inte helt gratis. Men det är värt varenda liten blåsa. För själva upplevelsen är makalös. Att få vandra tillsammans med dem som betyder mest för mig i vår vackra natur, med allt vi behöver (och lite till) på ryggen. Att få stanna var vi vill och äta när vi är hungriga och känna endorfinerna rusa runt i kroppen på grund av ansträngningen är obeskrivligt skönt. Tycker i alla fall jag. De finns de som tycker att jag är galen. Men det är tur att vi är olika, annars skulle vi ha fått trängas på vår vandringsled.

Vi delar samma intresse, min livskamrat och jag. Att njuta av tystnaden i en vidsträckt skog eller dricka färskt vatten ur en rinnande bäck. Att bli väckt klockan halv fyra på morgonen av en serenad av fåglar utanför tältduken. Att få reda sitt eget hem, genom att göra upp eld, grilla en korv och sätta upp ett tält, när kroppen är tung av att ha gått och gått.

För mig var detta det bästa tänkbara sättet att fira midsommar. Totalt kravlöst. Totalt utan förväntningar. Och ett underbart sätt att öva sig med att vara i nuet. För det finns inte många andra ställen att vara, eftersom vi inte vet var vi ska hitta vår tältplats eller om vädret kommer att fortsätta att vara fint. Men visst var det jobbigt. Ont i muskler och fötterna. Svettigt hela dagen igår, regnigt och kyligt hela dagen idag. Dessutom fick jag besök av en förkylning som gjorde det svårt att sova på natten och lite tungt att vandra den sista biten idag. Myggor, knott och fästingar. Fast allt det betyder väldigt lite när vi får njuta av en sådan här utsikt innan vi ska krypa in i vårt tält. Hoppas att din midsommar var också skön.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

2 kommentarer till “Myggor, blåsor, regn och en oförglömlig midsommar.

  1. Låter helt underbart Maria! En så annorlunda midsommar. Och så många vackra platser ni har upplevt 😀 Måste vara en lisa för själen 😀
    Undrar vad Selma tyckte om dom långa vandringarna…? Har hon oxå blåsor under sina små tassar?
    Själv gjorde jag inget särskilt. Var hemma hos en kompis och åt lite gott och pratade skit. Mysigt det oxå…;-D
    Ha en fortsatt fin helg och lycka till med vädret 😀

  2. Vilken glädje att ni delar detta intresse. Hur hittar jag en sådan man?? heheheh Tips? kram och ha det gott nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *