Största lycksalighet

När jag var 19 år bodde jag i en by mitt i djungeln. I Afrika. Närmare bestämt Sierra Leone. Förutom att jag delade hus med kackerlackor, spindlar och en och annan orm, så hade jag även en underbar rumskompis. Hon hette också Maria, pratade på mjukrullande skånska och är en av de finaste människor jag någonsin har träffat. Hennes vänskap och vår vistelse i ett av världens fattigaste länder, lärde mig nog mer än jag lärt mig under mitt resterande liv. Men en av de sakerna som jag då – som lat 19-åring vägrade att ta till mig – var en av hennes livsråd: Överstånden vedervärdighet är största lycksalighet. Har du hört något tråkigare råd någon gång? Visserligen vet vi alla att det är dumt att skjuta upp saker, men hey… det är sådant våra mammor tjatade om.

Det tog mig många år att förstå orden fullt ut. Jag har ägnat mycket tid åt att skjuta upp saker, ha ångest och gruva mig över saker jag borde ta itu med. Faktum är att det är att skjuta sin egen energi rakt ut i tomma luften. Att istället göra det som känns läskigt, jobbigt eller tungt – ger energi. Igår hade jag flera jobbiga samtal att ringa. Jag valde att lägga känslor och tankar åt sidan och bara – ringa. När det var gjort, var det som om jag svävade på små ljusblå moln. Självkänslan hade stärkts och jag fick möjlighet att lägga min energi på annat. Då sände jag en tanke till min goa vän Maria. ”Överstånden vedervärdighet är bästa lycksalighet.” Kloka väninna.

Så det du gruvar det för – gör det! Belöningen kommer efteråt. Belöning i form av största lycksalighet. Se så – gör det nu.

Sierra Leone då… hur gick det där? Ja, det kära vän finns det anledning att återkomma till.

GIDEON

Gideon och jag, för länge sedan i en by mitt i djungeln.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

2 kommentarer till “Största lycksalighet

  1. Ah, så spännande med Sierra Leone! Jag ser fram emot att få läsa mer om det!

  2. U N D E R B A R bild på dig och Gideon! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *