Stilla veckan

Jag har det oförskämt bra. Min kollega Cathrine och jag har förmånen att få åka på hälsohem ett par gånger per år. Här mitt i idylliska Siljansnäs ligger Masesgården, som fokuserar på att göra människor lite friskare, lugnare och starkare, med hjälp av mat, motion och lugn omgivning. Hit får vi komma och hålla kurs i KBT för kvinnor och män som vill nå sin hälsovikt. Det är så fantastiskt skönt att komma hit och få njuta av både mat, rörelse och en fantastisk natur och samtidigt arbeta.

Just nu ligger jag i sängen på mitt rum med datorn på magen och känner efterdyningarna i kroppen efter en rask promenad utmed Siljan. Den enda lilla nackdel med just mitt rum är att det råkar bara vara ett vackert mosaikfönster mellan det och teverummet. Jag stänger ute störande teveljud med lite lugnande musik i öronen istället.

Den här veckan har jag bara en ambition för min egen del. Och det är att stilla mig. Att prioritera lugnet. Återhämtning. Vila.

Till min hjälp kommer jag att använda naturen. Tystnaden. Mindfulness. Om jag vill. Annars är ett bra sätt att stilla sig – att ta stunder av sysslolöshet och bara stanna kvar i det.

När stillade du dig själv sist?

Tack för att du läser min blogg.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

1 kommentar till “Stilla veckan

  1. Låter skönt att få stilla sig! Jag har stillat mig hela helgen, och laddat mina batterier. Så nu är jag i fas, och kan ta tag i maten igen! Hurra för stillheten som ger energi!

    Ha en fin vecka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *