Meditation är att lyssna

520 artiklar på denna blogg. Hur många ord och tankar ligger inte bakom alla dessa texter och bilder? Hur mycket tid? Känslor? Och när jag tänker så blir jag varm i hjärtat över mitt egna arbete. Lite stolt.

Men ibland blir jag så trött på mina egna ord. Trött på att berätta. Trött på att skapa. Och när den känslan knackar på dörren, då tar orden slut. Det är som att någon stänger och låser dörren framför alla klokheter, stoppar nyckeln i fickan och säger
– Jaha du Maria, nu har du skrivit så många ord att nu är det dags för dig att lyssna. Nyckeln får du tillbaka när du är redo.
– Men, säger lite irriterat, hur ska jag bli redo då? Och när blir jag det?
– Om du kände större tillit skulle du slippa ställa den frågan. Tillit till dina ord. Tillit till att lyssna.

Så jag sluter mina ögon en liten stund. Letar efter mina andetag. Känner bärkraften i tilliten.  Och lyssnar.

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

2 kommentarer till “Meditation är att lyssna

  1. Underbart! och vilken vacker bild! kram

  2. Jag vet precis vad du menar med att orden tar slut…och då är det bra att bara lyssna.
    Håller med Marie-Louise om att det är en jättefin bild!
    Ha en bra helg! Kram! <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *