Lånad klokhet

Vänlighet och ett gott hjärta är grunden för framgång i detta liv och för att nå framsteg på den andliga vägen, samt nå våra mål.
Hans helighet Dalai Lama

Min kloka kollega Lina Lanestrand brukar prata om att kroppen är smart och berättar för oss vad den behöver om vi bara lyssnar. Jag brukar tänka likadant om vårt hjärta. Om vi är lyhörda kan vi känna vad vi behöver för vårt välbefinnande. Idag behövde jag vänliga och empatiska livsråd, idag behövde jag frossa i klokheter av min favoritfarbror Dalai Lama. Därför kommer inte mina ord att dominera bloggen just nu, idag får hans tankar vägleda oss.

Gamla vänner försvinner, nya vänner kommer. Precis som dagarna, de kommer och de går. Det viktiga är att göra dem meningsfulla; En meningsfull vän, en meningsfull dag.
Hans helighet Dalai Lama

 

Oroa dig inte. Antingen kommer det lösa sig och då finns det ingen anledning att oroa sig, eller så kommer det inte lösa sig och då kommer oro inte göra någon nytta.
Hans helighet Dalai Lama

För dig som vill ha lite mer av Dalai Lamas klokheter så rekommenderar jag dig att läsa hans livsinstruktioner.

För visst är det så. Vi behöver låna varandras klokheter ibland för att må lite bättre och påminna oss själva om vad som är viktigt. Så jag hoppas att du hittade något som talade till dig här idag och önskar dig en vänlig, meningsfull dag.

Tack för att du läser min blogg.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

2 kommentarer till “Lånad klokhet

  1. Ibland är det inte klokheter man behöver, utan någon som bryr sig tillräckligt mycket för att bry sig om att dela ut klokheter 😉
    Tack !!

  2. Kan inte så mycket om Dalai Lama…men som du säger så varkar har varar en klok farbror…skall försöka läsa mer om honom.
    Fick tänkvärda råd 🙂 Tack och kram Maria!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *