En livslång kärleksrelation

Skrivet i maj -09

De flesta av oss vill dela livet med en livskamrat. En partner som man är nummer ett för. Någon att älska och bli älskad av.

Jag själv tillhörde dem som sökte länge innan jag träffade min sambo. Gick på blinddejter, var med i olika dejtningssajter och hade flertalet meningsfulla och mindre meningsfulla relationer. Innan jag en dag hade förmånen att gå på en första träff med min Daniel. Tidigt i vårt möte sa han “Jag ställer egentligen bara ett krav i en relation och det är att du accepterar mig som jag är. För jag kommer att acceptera dig som du är.” Jag tyckte det lät underbart, tills jag så småningom insåg hur svårt det var. Det är oerhört helande att bli accepterad och respekterad fullt ut av en annan människa – men bara om man accepterar och respekterar sig själv.

Den enda livslånga kärleksrelationen du kommer att ha är den relationen du har till dig själv. Du ska varje morgon resten av livet vakna och gå och lägga dig med dig själv. Om där inte finns kärlek, acceptans och respekt kommer du att leta efter att någon annan eller något annat ska fylla det tomrummet åt dig.

Vad vill du att en partner skall göra för dig? Gör du detta för dig själv?

Vill du inleda en livslång kärleksrelation med dig själv? Börja i liten skala med en egen kärleksvecka. Ta fram din kalender och skriv ned en sak varje dag som du ska gör för dig själv. Det ska vara något som du skulle göra för den du älskar. T.ex:
Måndag: Säg flera gånger under dagen “Jag älskar dig”
Tisdag: Köp dig en liten fin present för att du förtjänar det.
Onsdag: Ta ett avkopplande bad, eller en lång dusch eller en skön kroppsbehandling.
Torsdag: Komplimangernas dag – ge dig själv många komplimanger under dagen.
Fredag: Beställ eller köp blommor åt dig själv.
Lördag: Gå på en dejt med dig själv och gör det du tycker är roligt.
Söndag: Ha en stunds avskildhet med dig själv. Reflektera, meditera eller skriv dagbok.

Detta är bara några exempel på vad du kan göra. Skriv ned en lista på vad som gör dig glad och fyll din kalender med dessa möjligheter. Kärleksveckan är oerhört helande för en trött och sargad själ och roligt och uppfriskande för oss alla.

Mycket nöje.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

1 kommentar till “En livslång kärleksrelation

  1. Sköna idé, men man lär dock ledsna på sig själv vad det lider! 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *