Stor investering i minnesbanken

Lev ett gott och hedervärt liv. När du blir äldre och ser tillbaka har du möjligheten att njuta av det ytterligare en gång.
Hans helighet Dalai Lama

Jag tänker ibland på det Dalai Lama har sagt, att minnen av en upplevelse gör det möjligt att få uppleva samma saker åter igen. Om jag någon gång får en kropp som inte är lika stark längre, så jag inte kommer att orka uppleva saker, då vill jag kunna njuta av min minnesbank. Åter få ta del av alla tillfällen då jag gjorde något roligt. Jag vet inte om du har tänkt på det, men när man frågar en människa om deras favoritupplevelse under året som gått, så handlar det ofta om något som har skett i naturen. En skridskofärd i gnistrande solsken, en dag i svampskogen, en picknick eller en båttur. Vi upplever med alla våra sinnen när vi kliver in i naturen.

Ett favoritminne som jag ofta kommer att spela upp på min hjärnas biograf, var gårdagen. Min barndomsväninna Elisabeth och hennes man Brian, hade gett mig och min sambo en dag på sjön i 40-årspresent. Vi fick en guidad kajaktur i Stockholms underbart vackra natur. Och av vädergudarna fick vi en strålande sol och kavlugnt vatten. Svensk sommar när den är som bäst.

Dessvärre vågade jag inte ta min kamera med i kajaken, så det fick bli några bilder med min telefon.

Vi började vår underbara färd på ett spegelblankt hav vid 10-tiden och paddlade stillsamt runt bland klippor och skär. Två timmar senare la vi till vid en liten ö, där våra guider dukade upp en fantastisk lunch. Rökt lax med sallad.

Efter lunch badade vi i ett iskallt hav och kände oss ordentligt uppfriskade.

Efter en kopp kaffe gav vi oss ut igen och paddlade ytterligare några timmar. Klockan var 16 när vi möra och svettiga på darriga ben klev i land igen. Det var en härlig idé av Elisabeth och Brian att ge oss en present som vi alla fyra kunde njuta av tillsammans.

Denna lördag är definitivt en av sommarens höjdpunkter.

Min Darling och jag är lite möra idag i armar och av en solsvedd hud. Men det är sagoligt att få känna sig trött i kroppen av en heldag med kroppsarbete. Och varma i sinnet av upplevelsen.

Tack för att jag fick berätta om min fina dag.
Tack Elisabeth och Brian för världens bästa present.

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

2 kommentarer till “Stor investering i minnesbanken

  1. Hälsa Elisabeth! Vad kul att få se en bild av henne!! Ser verkligen underbart ut.

  2. Härliga bilder och en skön berättelse! Absolut en dag att lägga i minnesbanken! 🙂 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *