Hur ser det ut i Paulúns skafferi?

Jag läser ibland självhjälpsböcker, uppbyggande artiklar och inspirerade bloggar av duktiga, kloka människor som visar mig bra vägar till framgång. Otroligt vilka fantastiska människor det finns. Och jag fascineras av hur kloka, bra, disciplinerade eller snygga de är. Inspirerade.

Så länge jag inte jämför mig själv med dem. Då känner jag mig ruskigt dålig.

Jag har själv skrivit en självhjälpsbok. Bloggar om hur du ska göra för att må bättre till kropp och själ. Skriver peppande ord och glada tillrop på Facebook.
Har Mia Törnblom en fantastisk självkänsla? Äter Blossom alltid nyttigt? Är Dr Phil fri från ångest och nojor? Hur ser det ut i Paulúns skafferi? Är Maria Helander alltid lycklig och harmonisk? Nej kära vänner, nej. Och varför? Därför att det alltid är hundra gånger enklare att ge råd än att följa det själv. Men vet ni vad, på något sätt gör det oss alla tyckare, vägledare och rådgivare mänskligare. Jag såg en känd hälsoprofil på gymmet härom dagen och hon var långt ifrån så smal som hon ser ut på bilderna. Det gjorde mig riktigt gott, för vi är alla människor, även du som har förmånen att vägleda andra. Min mamma berättade om när hon skulle köra upp och var nervös så hon skakade i knäna. När hon satte sig bredvid den fruktade uppkörningsmannen, så kände hon att han luktade svett och plötsligt rann all nervositet av henne. Han blev mänsklig och inte längre läskig.

Nå, det är inte mitt sätt att hålla ett försvarstal. Faktum är att jag har mött klienter och läsare som tycker att min trovärdighet sjunker som en sten när de får veta att jag ibland går upp i vikt, eller i perioder kämpar hårt med duktighetssyndrom och stress. Men så finns det andra som tycker att det känns befriande att veta att vi alla kämpar ibland. Jag tror det är viktig att du låter dig inspireras av andra. Men jämför dig inte med dem, utan dig själv. Jag har vänner på Facebook som är lyckliga, springer snabbt och långt, yogar, är framgångsrika och kokar äppelmos och bakar bröd.  När jag har mina dåliga dagar så tänker jag när jag läser ännu ett käck inlägg “Hon/han luktar säkert svett ibland” och så känner jag mig lite nöjd.

Jag är också rädd och ledsen, osäker och har lite övervikt. Livet är galet och kämpigt. För oss alla. Men för varje gång vi faller, kan vi göra vårt bästa för att resa oss.

Jag fick mitt horoskop inspelat i present av min mentor och det står tydligen i stjärnorna att ett av mina livsmål är att tjäna andra – och mig själv. Det tycker känns så bra. För i att tjäna sig själv är det viktigt att inte glömma bort att det är helt i sin ordning att vimsa runt i livet ibland, tappa sugen eller inte orka vara duktig. 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

2 kommentarer till “Hur ser det ut i Paulúns skafferi?

  1. Tack Maria för att du skriver så ärligt! Härligt att höra att ni är”vanliga människor ”. Lätt att tro att allt är så bra hela tiden när man läser bloggar…. Stor kram Nina

  2. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *