Berika ditt liv – lär dig konsten att njuta av att vänta

Är det inte märkligt att man alltid ska välja fel kö till kassan eller att bussen precis har gått när man når stationen? Att man självklart hamnar i en bilkö och får vänta på nästa hiss därför att en barnvagn blockerar hela utrymmet. Vänta, vänta och åter vänta. Fast det kryper i kroppen, pulsen ökar och klockan segar sig fram… eller kanske rusar fram om man har bråttom att passa en tid. Tillhör du dem som hatar att vänta och nästan får blodstörtning eller utslag på ryggen av att behöva ofrivilligt sakta ned och invänta något man inte har kontroll över?

Väntan finns överallt. Du får vänta på att bli frisk, vänta på ett barn eller kanske på att bli med barn. Väntar på ett viktigt besked eller på ett livsavgörande provresultat. Livet består av väntan. Så frågan är – hur förhåller du dig till väntan?

Väntan kan vara vila, men det kan också vara stressande, beroende på hur du själv ser på väntan. Om du bestämmer dig för att gå ned i vikt, så vill du vara smal helst imorgon och därför satsat många på en snabbkur med soppor, piller och pulver. Med snabbkuren rasar kilona av dig och det är en härlig känsla – för du slipper vänta. Men väntan innebär förberedelse och om du hoppar över det så är risken stor att du inte har lärt kroppen och hjärnan hur du behåller vikten och går upp alla kilon igen när du väl slutar med dina soppor.

Att kunna ta tillvara en väntan är inte något många av oss är begåvade med, men det går att öva upp. Börja med att se fram mot den lilla väntan, att se varje tillfälle i väntan som ett tillfälle att komma ikapp dig själv. Ta inte upp mobilen, MP3-spelaren eller gratistidningen – ta upp dig själv. Väntan är vila. Väntan är eftertänksamhet. Väntan är andning. Väntan är förberedelse. Tänk att “Nu kan jag inte vara någon annanstans än just här. Tack för dessa extra minuter, de förtjänar jag!” Om du börjar där i den lilla väntan, kommer så småningom dessa minuter av extra tacksamhet att sprida sig till den stora och långa väntan. Pröva och se vad du upptäcker hos dig själv.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

3 kommentarer till “Berika ditt liv – lär dig konsten att njuta av att vänta

  1. Det är nog en sak som behöver träning. Själv blir jag huperstressad av att vänta på någon eller behöva stå i kö…bortkastad tid känns det som. Tack för ditt tips…skall försöka att tänka på det nästa gång jag måste vänta. Ha en fin dag 🙂 Kram !

  2. Vad synd att jag inte läste detta igår – då hade jag bättre tagit vara på de två missade bussarna idag och de sammanlagda 40 minuternas väntan. Tänkt positiva, stärkande tankar istället för grubblat om jobbet och negativa beteenden jag mött. Ska verkligen tänka i framtiden vad jag tänker under dessa ”andningspauser”!

  3. Va fint!
    Satt här och var tvungen att googla konsten att vänta. Vill bli gravid men tålamodet är inte alls närvarande. Men just meningen om att väntan är eftertänksamhet, andning och förberedelse hjälpte. Ska försöka se denna tid som underbar istället för åt helvete långtråkig. Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *