Livet består av möten och skilsmässor

Igår var en intensiv dag på många sätt. Så full av blandade känslor att när min sambo på kvällen frågade hur dagen hade varit orkade jag inte prata om det. Istället satte jag mig framför SVTplay och frossade i deras spännande satsning Par i terapi. Det var skönt att iaktta andras känslor istället för att fundera över mina egna. Ibland är det precis det vi behöver, en liten känslomässig flykt för att allt ska hinna landa i vårt inre.

På lite vingliga efter morgonens kiropraktorbesök ben tog jag mig till ett café på St:Eriksplan där jag skulle träffa en bloggkollega. Vi har bara haft kontakt via de sociala medierna tidigare, men arbetar inom samma område och skriver om samma saker. När hon nu var i Stockholm, frågade hon om vi kunde ses. Det blev ett mycket spännande möte. Charlotte och jag hade många knytpunkter och i det en och halvtimme långa mötet kände vi att detta kunde vara början på en stark vänskap. Charlotte bloggar, arbetar som redaktör, författare och journalist, när hon inte föreläser, håller utbildning tillsammans med sin man och coachar både par och enskilda.

100% Charlotte

Efter vårt intensiva möte åkte jag hem till vovven och hade en del klientarbete innan det var dags att åter åka in till stan. Det var dags för det sista mötet med min psykoterapeut. Vi har setts 50 timmar utspritt under ett par år och nu hade vår sista timme kommit. När man går i terapi så skapar man starka band till sin terapeut, denna människa som får veta saker om en själv som ingen annan vet. Men det finns en god anledning till att avsluta en terapi efter en tid och det är bland annat för att avsked är oerhört lärorikt. Det är precis som barnet som en dag behöver uppleva sin självständighet och känna att det klarar sig på egen hand utan sina föräldrar. I terapi får vi dessutom med oss en bild av ett bra avslut, vilket det är få tillfällen i livet vi får uppleva. Jag fällde några tårar och det kändes både läskigt och smärtsamt att inte längre sitta i hennes terapistolen.

Möten och skilsmässor. Jag känner mig lite känslomässigt bakfull. På ett bra sätt. Men det är ju så här livet är. Vi möter andra människor och vi skiljs ifrån dem. Blir berörda och berör andra. Fast kanske inte allt på en och samma dag.

Tack för att jag fick skriva om det. Det var skönt.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

3 kommentarer till “Livet består av möten och skilsmässor

  1. Wow, tack!! Fint skrivet!!

  2. Tack Maria för att du så ”naket” berättar om det som är så viktigt. Om fler kunde/vågade arbeta sig igenom känslostormarna som livet river upp tror jag till fullo att många hälsoutmaningar, både fysiska och psykiska, skulle åtminstone lindras om inte försvinna helt. Du gör en god gärning som vigt ditt liv åt att på varierande sätt hjälpa människor leva livet mer vaket.
    Tack min vän för klokskapen du ger

  3. Var så god! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *