Lördagstankar

Den här helgen har vi fint besök av min sambos mamma och syster. De bor ganska många mil ifrån oss, vilket gör att vi inte ses annat än ett par gånger per år. Just nu har jag släppt dem lösa i Farsta centrum, medan jag själv är parkerad på ett café för att arbeta med en artikel. Jag tycker att det är vansinnigt tråkigt att gå i affärer och framför allt klädaffärer, därför passar det bra att jag få sitta en stund med datorn och en sojalatte medan de frossar i utbudet i vårt stora centrum.

image

Jag älskar cafémiljö! Klirret av koppar, doften av kaffe och kanel och ett ständigt pågående sorl av människor som pratar. För mig gör det alltid under med kreativiteten. Kanske bara för att jag är egenföretagare och har det lite väl tyst på mitt hemmakontor. På ett café känner jag mig mindre ensam, som en del av ett större sammanhang.

Så här sitter jag nu. Jag har en artikel som jag måste skriva och mina händer vilar på tangenterna i väntan på de magiska orden. Tar en klunk kaffe. Funderar lite. Ser mig omkring. Väntar. Dricker lite vatten. Väntar. Ingenting… Ingenting? Ingenting! Inga ord kommer, inga tankar, ingen kreativitet. Frustrationen ökar och jag gör det jag inte får göra när jag ska börja skriva – tittar på klockan. Oh, vi kommer att mötas om tre kvart och jag har inte skrivit en rad! Hur ska detta gå?!

Kreativiteten kan inte pressas fram. Jag får ge upp. Och göra det som brukar fylla mig med glädje och lust, nämligen att blogga. Därför blir det ett par rader om bristen på kreativitet istället för en artikel på 4000 ord. Och så minns jag några ord som min vän Lina sa till mig en annan gång när jag våndades över min skrivkramp ”Låtsas att du skriver till bloggen”. Och det är precis vad jag tänker göra nu. Jag ska låtsas att jag skriver orden till er. Ni hjälper mig alltid att locka fram kreativiteten.

Ha en skön lördag, mina vänner. Och tack för att du läser det jag skriver.

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

7 kommentarer till “Lördagstankar

 1. Kram och lycka till!

 2. Det bara är så ibland…håller tummarna att din enorma kreativitet återkommer 🙂 Lycka till !! Ha en skön lördag du oxå 🙂 Kram !!

 3. Jag känner så väl igen situationen. Sedan jag började blogga har märkt att just detta att skriva för bloggen underlättar skrivprocessen, bidrar till att man kommer in i flödet. Hoppas det fungerade för dig! Trevlig helg!

 4. Åh jag känner verkligen igen mig men idag har kreativiteten flödat för mej!
  Min man har tagit våra döttrar till landet och jag har fått sitta i lugn och ro, gösses vad mycket jag har gjort! ❤

 5. Bloggen blev en bra artikel!
  Vila och sov gott! Ta hand om din förkylning,
  Kram!

 6. Hej Maria!

  Det går ju inte alltid att vara kreativ, jag tycker att du verkar kreativ för det mesta.
  Jag försöker skriva blogg ibland men när jag väl sätter mig ner för att skriva så står det helt still. Det är nog inte riktigt min grej.
  Det är så trevligt att följa din blogg, läser det mesta du skriver men är inte så aktiv att kommentera.
  Jag hoppas lilla Selma kryat på sig från utflykten? Blev lite orolig!

  Kramar till dig o till Selma!

  Susanne

 7. Tack för era trevliga kommentarer, som är en fröjd och en inspiration att läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *