Nu förklarar jag krig!

Nej hörni, nu är jag trött på det här. Nu är det dags att plocka fram hårdhandskarna och se till att det blir slut på de här dumheterna. Så nu tänker jag använda det tunga artilleriet och hårddisciplin. En veckas förkylning är max vad jag står ut med!

Igår var det andra dagen med huvudvärk och sjätte dagen med en envis förkylning som vägrar bli bättre. Jag insåg att en förkylning som vägrar bli bättre och istället övergår till en bihåleinflammation, kräver verklig omsorg och inte bara lite klassisk c-vitamin. Mitt första misstag är att jag inte har vilat utan jobbat på precis som vanligt. Förkylningen i sig är en symptom på brist på återhämtning, alltså borde jag ha lyssnat på min intelligenta härliga kropp och lagt mig ned och vilat, vilat, vilat tills snuvan gick över.

Mitt andra misstag var att jag lyssnade till mitt enorma kolhydratssug och har proppat i mig saker jag inte har ätit sedan i april – som smörgås, godis och chips! Ett utfall för ”stackars-mig-syndromet” och när min stackars kropp egentligen bara vill vila men jag pressar den att jobba vill den ha snabb-bränsle i form av snabba kolhydrater för att orka. Socker, vetemjöl och mjölkprodukter tröttar ut min kropp ännu mer och är slembildande.

Men nu får det vara nog! Nu förklarar jag krig mot bacillerna och ber jag min stackars kropp om ursäkt för att fortsättningsvis se till att ta hand om den. Det blir vila, gröna smoothies och massor med vätska – tills jag är frisk igen. Ingen nallande på socker, gluten och mjölkprodukter – utan antioxidanter i massor. Nässköljning med saltvatten för att få bukt med bihålorna och igår fick jag tipset av Lina att fotbada med citron som jagade ut huvudvärken.

image

Nu ska jag börja dagen med en ordentlig c-vitaminkick. En nypon- och hallonsmoothie!

1 dl frysta hallon
1½ banan (kan uteslutas om man undviker fruktsocker)
2 cm skalad ingefära
1 och ½ msk nyponpulver
3 dl mandelmjölk (alt sojamjölk)

Lägg alla ingredienser i en mixer och låt den gå i någon minut. Drick bums.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

3 kommentarer till “Nu förklarar jag krig!

 1. Hoppas du lyckas fortare än jag!

  Har krigat i snart tre veckor men varken echinagard, c-vitamin, vitlök, ingefära, nässköljning, antibiotika, slemlösande, nässprej, värktabletter, zink, halstabletter, morot, citron, te, honung, tålamod, acceptans eller vila har ännu rått på hostan, febern och bihålorna.

  Jag måste ha missat något men kommer inte på vad 😉

 2. Mimmivännen, jag vet inte vad din kropp pysslar med. Men du har inget annat val än att fortsätta lyssna på den och vila. Eller boka in dig hos min duktiga vän näringsterapeuten Lina Lanestrand, som är superduktig på att se över det man själv har missat vad det gäller kost och näring.
  Kram och krya!
  http://linalanestrand.se/

 3. Tittade på hemsidan och ska nog ge mig själv en kostkonsultation i present 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *