Relationsskola 2 – till alla singlar

Att leva som singel är inte alltid ett eget val. Drömmen om att träffa någon att dela livet med och få ösa kärlek över är verklig för många av oss. Själv har jag levt flera år utan kärleken eller ägnat mig åt att klamra mig fast vid trasiga relationer i hopp om att tiden och min omsorg skulle läka både förhållandet och min partner. Så denna lektion är till för dig som är singel.

Livet på paus
När vi drömmer och längtar, så finns det en risk för att vi lever vårt liv i vår dröm. Vi sparar och skjuter saker på framtiden ”När jag träffar honom/henne då kommer jag att bli lycklig/unna mig att resa/måla om köket/bli stark nog att byta jobb osv”. Risken finns att vi sätter livet på paus i väntan på den rätte. Det finns ingen pausknapp för livet. Du förtjänar att njuta av det som pågår just nu.

Min egen förändring kom när jag hade ett möte mig mig själv och ställde den fruktade frågan ”Vad händer om jag inte träffar Honom och skaffar familj?”. Min första reaktion var nästan en känsla av skräck. Men när det hade lagt sig öppnades en dörr mot intressanta tankar. Jag började måla upp en framtid på min hjärnbiograf om hur jag jobbade utomlands, satt på en strand i Indonesien och skrev på en bok, öppnade en yogaskola på gränsen mellan Nepal och Tibet och förverkligade små och stora mål i mitt liv. Livet blev intressant och fullt av möjligheter.

Så min kära singelvän, skriv en lista på saker du drömmer om. Sätt upp spännande mål. Börja unna dig att leva idag, för din egen skull. Det är bara Du som kan göra ditt eget liv rikt.

Öppna dig för kärleken
Blir du förälskad i fel personer? Tröttnar du fort på män/kvinnor som kanske vore bra för dig? Vågar du inte ta initiativet? Om du märker ett mönster hos dig själv i mötet med en en romans, så är det dags att göra något åt det. Som Dr Phil säger ”If it doesen´t work för you – do something else.” Vi har en förmåga att upprepa våra egna mönster i relationer och ibland kan det skada oss. Det är då dags att bryta mönstret.

Själv hade jag en förmåga att lämna män som älskade mig. De som däremot inte helhjärtat gav mig den kärleken jag förtjänade, kunde jag jaga efter under år. När jag träffade min sambo, fick hans raka och ärliga kärlek mig att vilja lägga benen på ryggen. Två dagar tillsammans med honom, fick mig att lyfta på hatten och be honom att lämna mitt liv. Om inte flera av mina väninnor hade ruskat om mig och strängt sagt åt mig vilket misstag jag höll på att göra, så kanske jag fortfarande hade varit singel idag. Jag bröt mitt eget mönster, stannade kvar i det okända och läskiga. Vågade öppna mig för kärleken.

Så pröva att bryta och göra tvärt emot ditt eget gamla trygga mönster. Läs boken Hemligheten – Från ögonkast till varaktig relation som är skriven av psykologen och psykoterapeuten Egil Linge och journalisten Dan Josefsson. I boken används modern psykologisk forskning för att förklara varför så många av oss har svårt att skapa nära och varaktiga relationer. Dessutom får läsaren konkreta och välbeprövade verktyg för att skapa förändring.

Du lever ditt liv – inte andras
Vårt samhälle är mycket uppbyggt på att vi ska leva i en tvåsamhet. Dessutom har andra människor som lever i en trygg tvåsamhet en förmåga att tycka och tänka om de som lever ensamma. Vi får goda råd hur vi ska göra för att träffa den rätte. Vi får frågan vad det är för fel på oss, som lever ensamma. Vi blir presenterade för än den ena än den andra av våra vänners andra singelvänner, i hopp att de ska lyckas para ihop oss med någon.

Jag minns att jag skämdes och knappt vågade berätta för min familj, när jag 34 år åter igen var singel. Vad ska de tro om mig?

Du gör dig själv en stor tjänst om du börjar öva dig i att strunta i vad andra tycker och tänker om dig och dina val. Oftast tänker de inte det vi tror, utan vi speglar vår egen fruktan i deras åsikter. Träna på att vara stolt över ditt eget liv. Kom ihåg att du är stark som klarar dig själv! Passa på att göra allt du drömt om. NU.

latt

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

6 kommentarer till “Relationsskola 2 – till alla singlar

 1. Hej, jag hittade din blogg idag och måste bara säga at jag älskar den. Tack! Jag ska läsa igenom allt du skrivit nu. Gud vad jag behöver din blogg just nu.

 2. När jag läser första stycket i öppna dig för kärleken är det som om du skrivit om mig. Skall läsa och ta till mig av dina råd. Tack så mycket!

 3. Malin – vad du värmer mitt hjärta när du skriver att du uppskattar min blogg. Jag hoppas att du hittar det du söker här. Tack, själv för en nära och charmig blogg http://malinsundqvist.webblogg.se/
  Kramar och kärlek tillbaka!

  Kicki – ta ett steg närmare vetskapen om att du förtjänar någon som älskar och uppskattar dig villkorslöst! Är inte det en sanning? Härliga Kicki – tack för dina fina tankar på din blogghttp://minatankaromtillvaron.blogspot.com/

 4. Malin – vad du värmer mitt hjärta när du skriver att du uppskattar min blogg. Jag hoppas att du hittar det du söker här. Tack, själv för en nära och charmig blogg http://malinsundqvist.webblogg.se/
  Kramar och kärlek tillbaka!

  Kicki – ta ett steg närmare vetskapen om att du förtjänar någon som älskar och uppskattar dig villkorslöst! Är inte det en sanning? Härliga Kicki – tack för dina fina tankar på din blogg http://minatankaromtillvaron.blogspot.com/

 5. Hej,
  Jag ville bara skriva ett par ord och säga tack för det du har skrivit. Snubblade in på din blogg här för en liten stund sen (för första gången) och jag känner igen mig i så mycket saker som du skriver om här på din blogg. Så Tack!!

 6. Du har så rätt! Precis vad man behöver höra när man sitter och tycker synd om sig själv som singel! Man kan och vet ju egentligen detta, men ändå som du nämner pauser man nuet och väntar på det som komma skall! Grymt tjejen, fortsätt så och tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *