Det är en sån dag idag.

Klockan är straxt efter ett denna lördag och jag inte tagit många vändor från sängen. Varit uppe och hämtat saker som jag behöver, som en kopp kaffe, mitt manus, min dator. Sen har jag legat på rygg och läst, sovit lite, knappat på datorn, sovit lite till. Tagit några slukar kaffe. Min lilla pudel ligger bredvid mig och håller mig sällskap.

Gick in för en stund sedan på Facebook och såg att jag inte var ensam med att föredra sängen denna gråmulna höstdag. En vän till mig skrev nyss ”Eftersom klockan är efter åtta, tar jag med mig after eightsen och smaskar dem i min säng. Det är en sån dag idag.” Så skönt det låter med en sån dag.

image

Nej, jag är inte sjuk. Jag har det bara skönt. Jag struntar i det smutsiga köket, det där samtalet jag borde ringa, tvättkorgen och långpromenaden. Just nu i alla fall. Kanske hela dagen om jag känner för det.

Jag minns en sak som Louise Hay skrev i sin klassiker Du kan hela ditt liv. Hon skrev att en dag i veckan vilade hon från allting och låg kvar i sängen hela dagen. Jag som var en riktig prestationsdonna då tyckte hon lät förskräckligt lat, men idag förstår jag henne fullkomligt. Säkert skrev hon det lite i syfte att provocera och få folk att tänka till, men jag tror säkert att hon vilar sig i form när hon behöver det.

Idag vilar jag mig i form för att jag behöver det och förtjänar det. Allt annat kan vänta

Ha en skön lördag mina vänner.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat ,

2 kommentarer till “Det är en sån dag idag.

  1. Gör du rätt i 🙂

  2. Helt rätt Maria 🙂
    Ha en skön lördag och klia Selma bakom örat 🙂 Kram !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *