Ett kärt möte

Härmed inför jag en ny vana. Jag tänker viga den allra första halvtimmen på mitt dygn helt till mig själv och min mindfulness. De gånger jag har vacklat upp ur sängen lite tidigare,  tänt några ljus och ägnat en stund åt min meditation – de dagarna har fört med sig ett lugn och en närvaro som jag annars inte lyckas hitta. Som om jag klär på mig en kappa som skyddar från stress och negativa tankar. Och varje gång jag har tagit mig den där halvtimmen eller ibland bara 10 minuterna så tänker jag ”Men så här vill jag må varje dag!”. Men dagen därpå försover jag mig eller traskar direkt upp och sätter på datorn.

En härlig kvinna som går i en mindfulnessgrupp jag håller, har börjat ställa sin klocka på 10 minuter tidigare än vanligt. Den lilla stunden använder hon till att äta frukost med sig själv. I tystnad. Det är mindfulness.

Eller min inspirerande vän Charlotte Rudenstam som beskriver sin heliga timme, då hon går upp och mediterar på morgonen.

En meditation behöver inte vara någon komplicerad procedur eller något mantra du ska rabbla. Meditation kan handla om att sitta en stund och koncentrera sig på sina egna andetag eller titta på ett ljus som brinner eller minnas en fin bild. En meditation kan vara vägledd. Lyssna exempelvis på de mindfulnessövnigar som finns här under rubriken Mindfulness. En meditation kan vara att bara sitta och äta sin frukost i medveten närvaro.

Att fly ensamheten är att fly sig själv. Att möta ensamheten är att möta sig själv.

Därför kommer jag hädanefter ställa min klocka på en halvtimme tidigare och möta mig själv. Det kommer bli skönt att ha med sig det mötet i hjärtat resten av dagen.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

1 kommentar till “Ett kärt möte

  1. Å vad jag också skulle vilja få till detdär, eller rättare sagt, snart ska jag lägga in det som ett mål att testa åtminstone minst en vecka och sedan utvärdera det. Behöver min sömn så på morgonen + har en liten plutt hemma som kräver sitt varje morgon… MEN, tror att bara 10 min mindfulness på morgonen skulle kunna göra SÅ mycket. en perfekt start, och så värt att lägga sig 10 min tidigare för! Har tänkt tanken förut men nu gav du mig åter inspiration att förverkliga den, tack 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *