Ingen mer matlagningsstress

Min sambo och jag har tagit tag i vår matstress. Ni vet den där stressen som knackar en på axeln på kvällen när man är på väg hem från arbetet ”Oh nej, vad har vi hemma? Måste jag handla? Vad ska vi laga? Jag är panikhungrig – NU!” Vi har börjat spara tid, pengar och krafter genom att investera två timmar någon dag under helgen och då laga nyttiga och smarriga matlådor som vi fryser in till veckans luncher och middagar. På så sätt får vi tid över på kvällarna till att göra annat och vi undviker panikhungerfällorna – det där när hjärnan går på tomgång och man springer förbi snabbköket på vägen hem och inhandlar en kebabtallrik istället för att laga något gott och nyttigt.

Vi lagar matlådor och fryser in. Bara att ta upp och tina. Stop och belägg tänker några av er – Anna Skipper säger faktiskt att mikrovågsugnar är farliga. Och då får jag äntligen chansen att berätta något för er som har slängt ut mikron. Min kära pappa som är forskare i fysik och teknik, har forskat i 20 år kring mikrovågsteknik och mamma var den första kvinnan i Sverige som hade en mikrovågsugn. Det finns många undersökningar som visar att mikrovågorna bevarar fler näringsämnen än annan matlagning. Misstaget många gör är att de övervärmer maten i mikron och då förstörs alla näringsämnen. Sen är jag personligen för att alltid äta någon form av grönsallad till maten. Läs gärna inlägg från Illustrerad Vetenskap angående mikrovågsugnar.

Idag blev det
Köttfärslimpa med getost och soltorkade tomater, blomkålsmos och chevrésås.
Chicken Satay
Torsk med ett täcke av pepparrot och sojagrädde
Köttfärssås och zucchinipasta
Biffwok med nudlar.

Sen gjorde min sambo några pastarätter också, eftersom har envisas med att äta sitt vetemjöl den skurken.

Nu är sålunda frysen full med matlådor för nästa veckas alla måltider. Det enda vi behöver göra är att hacka lite sallad. Mina frukostar består fortsättningsvis av gröna smoothies.

Mer avancerad än så har inte vår lördag varit. Jag har fått tillbaka min värk i nacken som jag led av under ett halvår för drygt ett år sedan. Därför tar vi det lugnt under helgen och vilar. Ha en fortsatt skön helg önskar vi er.

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

2 kommentarer till “Ingen mer matlagningsstress

 1. Det är ett vettigt sätt att spara tid och pengar på. Jag gör likadant….bor ju själv så att när jag lagar middag så gör jag för två dagar…det tar ju inte längre tid att göra lite mer och det är så skönt att slippa laga middag…bara värma i mikron. Har aldrig varit något större fan av Anna Skipper och hennes hysteriska matprogram så även om jag hört att hon hade bett folk att slänga ut mikron så hade jag nog behållt min 😉
  Hon den vita med knappögonen längst ner på bilden…får hon oxå matlådor ?? 😉
  Blää vad jag är trött.. Godnatt och sov gott när den tiden kommer 🙂 Kram <3

 2. Tack för din hälsning Pirjo. Visst känner man sig lite duktig när man har gjort några matlådor.
  Jo då, lilla knappöga fick också en matlåda. Vi vill ju inte behöva stressa med hennes panikhunger. 😉
  Gå genast och lägg dig nu.
  Godnattkram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *