Varför ska jag göra om mig?

Det var inte många år sedan jag blev sams med mina lockar.Jag är krullig som en pudel i huvudet helt naturligt och i mina ögon går det aldrig att ha poppiga frisyrer eller göra något kul. Det är bara – krulligt. Därför samlade jag oftast håret i en hästsvans eller försökte platta ut det med olika tänger, stänger och gegga. Tills jag träffade min frissa Daniela. Hon lyckades plocka fram frisyrer där jag blev snygg – med mina lockar.

image

När jag var hos henne sist pratade vi om det här med ”Makeover” eller ”Gör om mig” som visas både i tidningar och på teve med jämna mellanrum. Längtan efter att bli någon annan, se ut som någon annan – ta bort mina överviktskilo, sminka över mina rynkor och släta ut mina lockar. Gör om mig! Det är som om det ligger en önskan inom oss att få stöpa om oss själva – och bara vi blir lite smalare, snyggare och mindre krulliga – då kan vi bli lyckliga. Vi är trötta på oss själva och våra skavanker – vi vill ha något nytt.

Men varför ska vi göra om oss? Kan vi inte istället välja att plocka fram det bästa i oss själva? Vårt bästa jag. Att jag är supersnygg i mina lockar om jag bara accepterar dem. Att rynkor och kurvor klär mig.

image

Så min vän, hitta en frisör som kan plocka fram det bästa i dig. Du ska inte se ut som någon annan, utan du är snygg som du är. Med krullor, rakt, tjockt eller tunt hår. Det finns ingen anledning att göra om dig. Var ditt bästa jag. Som du är meningen att vara.

Och bor du i Stockholm är det värt ett besök till Daniela på salong Cayenne i Farsta. Hon har lång väntetid – men yay – det är det värt!
(och jag är supersnygg i håret även om bilden är lite suddig)

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

2 kommentarer till “Varför ska jag göra om mig?

  1. Maria, jag håller med dig! Och jag tycker att det är dina lockar som ”gör” dig! Utan dem skulle du inte vara Maria. De är karaktäristiska och en del av hela din person som man bara vill höra, läsa och se mer av!

    Jag själv har ”gjort om mig” otaliga gånger, alla möjliga klädstilar, hårfärger osv. Men aldrig kände jag mig mer nöjd med mig själv när jag försökte applicera någon annans ”själv” på mig. Det var inte förrän jag lärde mig att älska den jag var till 100 % och framhävde mina bästa sidor, hyllade dem och insåg att det var dessa som gjorde mig unik, som jag slutade känna behov av att vara någon annan än den jag är allra bäst på att vara – nämligen Johanna.

    Tack för att du påminner oss alla om det här viktiga. Kram.

  2. Fina Johanna! Tack för ett underbart inlägg som gör mig varm och lycklig. Det gläder mig att du har hittat fram till ditt egna genuina jag och slipper lägga ned energi på att göra om och göra om. Att du dessutom inspirerar andra att hitta till sin egen hälsa genom mat som gör gott via din blogg är härligt.
    Ni andra gå in och låt er inspireras på http://johannaslchf.wordpress.com/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *