Vill du bli en hälsoinspiratör?

Jag fick ett härligt brev från en kvinna som heter Annika.

”Jag har tagit på mig ombudsrollen som Hälsoinspiratör åt mina kollegor och för mig innebär hälsa så mycket mer än bara motion och röra på sig. Jag får så enorm fin inspiration, glädje från dig och vill gärna dela, förutom på FB även till mina kollegor på arbetet. Dina inlägg kan jag alltid kopiera med hänvisning till ditt namn och göra en PDF-fil och skicka i mejl (ditt namn finns alltid med).”

Det här ordet Hälsoinspiratör var något som lät spännande så jag bad henne berätta mer. Då berättade Annika att de är några på hennes arbete som har i uppdrag att vara Hälsoinspiratörer åt övriga medarbetare och att det innebär ett särskilt ansvar:

Några av Hälsoinspiratörens uppgifter
• Vara igångsättare
• Ge alternativ på aktiviteter
• Föregå med gott exempel
• Få chefen att föregå med gott exempel och uppmärksam på hur personalen mår
• Vidarebefordra information och kunskap man får från träffar och utbildningar
• Påverka attityder!
• Inspirera Motivera Delegera

Wow, tänker jag genast – vad skulle hända om vi var fler som tog på oss rollen som Hälsoinspiratörer? Om vi tog ansvar för att motivera, inspirera och uppmuntra varandra till att ta hand om sin hälsa lite bättre. Kanske våra kollegor, våra vänner eller familj. Tänk om vi på så sätt kunde hjälpa och uppmuntra varandra att må lite bättre och bli lite gladare?!

Härmed tänker jag ta på mig rollen som Hälsoinspiratör. Vill du också bli en Hälsoinspiratör och precis som Annika peppa andra att bli lite snällare mot sig själva och ta hand om sin egen hälsa? Följ med då på min blogg.
Vi kommer att hjälpas åt på två sätt:
Fredagar kommer numera bli den stora Hälsoinspiratörsdagen. Då kommer jag lägga ut inspiration här till dig eller för dig att sprida vidare till andra.
Måndagar kommer att vara den stora Peppdagen – dagen vi behöver lite extra uppmuntran.

Och kom ihåg – du inspirerar redan andra bara genom att vara dig själv!

Inspirera redan idag genom att ge någon en komplimang. När du gör det sprider du glädje, som kommer att spridas vidare av den som får komplimangen.

Ha en härlig inspirerande torsdag!

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

5 kommentarer till “Vill du bli en hälsoinspiratör?

  1. Tokgillar direkt. Självklart vill jag vara med på detta. 🙂 kram

  2. Det här gillar jag verkligen 🙂 Vilket bra initiativ av Annika! Vi har en bra friskvårdspolicy på mitt jobb och en friskvårdskommitte´som hittar på saker åt oss. Jag skulle vilja kunna/orka ge mina arbetskamrater lite peppande ord varje vecka. Den möjligheten finns bara jag tar tag i detta. Jag skulle må bättre själv av att kunna ge något. Det är bara det att jag mår verkligen inte bra själv just nu, saknar energi som jag så ofta gör. Är rädd att det inte blir bra. Man måste själv må bra för att kunna inspirera andra. Ska hänga med på vad som händer här hos dig Maria, få se vad som händer…

    Kram Susanne

  3. Hurra va´ bra!!

  4. Härligt! Små glimtar med inspiration är bättre än inget. Ibland kommer man väldigt långt med ett leende eller en klapp på axeln. Vi inspirerar och gör andra lite gladare, lite friskare.

  5. På min arbetsplats finns det en hälsoinspiratör, mycket bra…..
    Men jag tror att jag ändå lånar dina inlägg, de är så ”klockrena” så fantastiska.
    Jag blir så taggad och laddad av alla din kolka råd, de ger mig kicken!

    TACK! Allra finaste Maria för att du finns och delar med dig!!!

    kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *