Ett steg närmare livsmålet

Ah… att sitta här igen framför skärmen, med vetskapen om att jag har en bloggstund framför mig, sprider ett litet lyckorus genom kroppen. Det känns som jag sitter framför var och en av er läsare och inser hur mycket jag har saknat er. Märklig känsla, eftersom jag bara har träffat en bråkdel av er i verkliga livet.

Intensiv period
Nu har jag lämnat en intensiv period i mitt liv bakom mig och kommer ha lite större möjlighet att unna mig dessa stunder med er. Tillsammans med en kollega har jag förverkligat en livsdröm och skrivit en bok. En idé som föddes för tre år sedan och sakta har vuxit sig starkare. Efter att ha besökt fler olika förlag med idén, så fick vi tillslut ett kontrakt. Och om några veckor ska vi skicka in manus.

Boken kommer att handla om beteendeförändring. Om hur du under tre månader med hjälp av moderna redskap inom beteendevetenskapen, använder din hjärnas otroliga kapacitet att lära om. Skapar dig en ny vänskapsrelation till maten, din kropp och din hälsa. En handbok för den som har bestämt sig för att sluta fred i viktkriget och aldrig mer banta. Mat är livsglädje! Din kropp är en källa till kraft och lycka! Och du förtjänar att må bra! Det är vår övertygelse.

Vi har haft förmånen att följa med hundratals kvinnor och män på deras resa mot ett helt liv. Där hälsa, livsglädje och en älskad kropp har varit målet. Boken har fötts ur deras resa att ta itu med matberoende och invanda beteende – och självklart vår egen resa. Kan de och vi skapa en beteendeförändring – så kan alla det.

Mål och drömmar
Jag satt och funderade över våra mål. Vissa av oss, även jag själv, går och bär önskningar, drömmar och mål inom oss år ut och år in. Trots det, så känns det ibland som om målet är längre bort än någonsin. Vad ska vi göra då?

1. Inse en viktig sak. Det du har gjort hittills har inte tagit dig till ditt mål, eftersom du är kvar där du är idag. Så du behöver pröva något nytt.

2. Vad kan du göra för att komma närmare det du vill och som du inte har prövat förut?

3. Vad kan du göra idag för att komma närmare ditt mål?

Idag är en ny dag. En ny chans.

nytt1

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

2 kommentarer till “Ett steg närmare livsmålet

  1. Waw! Vad spännande med en bok! Och grattis till kontrakt!

  2. Iiiiih! Visst är det spännande!
    Tack!

    Varm kram
    /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *