Valnötsbröd och rawfoodbröd (råkostbröd)

Jag har provat Blissmix valnötsbröd och det blev riktigt smarrigt. Blissmix är bakmixer fria från gluten och socker, färg- och E-ämnen. Du tillsätter själv ägg, mjölk och ost för att produkterna ska bli så naturliga som möjligt. Jag provsmakade under Hälsomässan förra helgen när härliga Cecilia var där och bakade och bjussade i vår monter. Jag var själv ganska skeptisk innan jag provade för att produkten innehåller psylliumfröskal (Fiberhusk) som jag inte gillar, men spännande nog bryter inte den smaken igenom bröden.

Ni som följer min blogg vet att jag undviker komjölkprodukter, så istället för det använde jag sojamjölk och fårost i blandningen. Därefter plattade jag ut degen på en plåt och skar den i förväg innan jag la in den i ugnen.

image

Det blev otroligt gott och fårostsmaken gav brödet en liten extra sting. Brödet är saftigare än en vanligt bröd och väldigt mättande. Jag åt en bulle och det räckte, fast det var så gott.

image

Idag äter jag som vanligt igen efter tre dagar med rawfood. Jag kommer att berätta lite mer om mina erfarenheter kring det vid ett senare tillfälle. Men jag bakade även ett rawfoodbröd som blev riktigt gott. Visserligen kommer jag i framtiden experimentera med kryddan, för det receptet jag hittade innehöll alldeles för mycket muskot och dessutom agavesirap som gjorde brödet onödigt sött. Men annars kan jag varmt rekommendera receptet från www.rawfoodrecept.com (jag bytte ut havregrynen mot bovetegryn). Till bröden gjorde jag eget jordnötssmör.

image

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *