24 steg till en fridfull jul

December kommer smygande och om en liten stund kommer fönstren att fyllas med adventsstjärnor och vi kommer att dricka glögg och tända ljus. Några av oss njuter av varenda liten stund, medan andra tycker att julen är den mest stressiga tiden på året.

Var du än befinner dig kommer du att från och med den första december kunna öppna luckor av frid och närvaro här på mariahelander.se.

Ni som var med min blogg förra året kanske minns min Julfridskalender. Jag fick så många varma kommentarer och önskemål om en repris i år att jag med glädje kommer att göra en ny adventskalender med julfrid.

Tänkvärdheter, övningar, affirmationer och denna gång även mindfulnessövningar – välkommen den 1 december för att öppna den första luckan.

Lite smakprov från förra årets julfridskalender

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat ,

3 kommentarer till “24 steg till en fridfull jul

  1. Tack på förhand!

  2. TACK, jag kommer njuta även iår av dina klokheter…. ♥

    Kram Aase

  3. tras diras:Kanske kan man leta upp de fem allra mest liberala lraerbleina och se Rysslands hopp i dem ne4r tydligen inte fullt lika liberala politiker som Milov smutsar ner sig med att lyssna pe5 hur me4nniskor utanff6r de gamla dissidentkf6ken upplever sin verklighet. Man kan tycka att Ponomarjov m.fl. e4r sympatiska och modiga men de ke4nns lika relevanta ff6r dagens Ryssland som FiB-Kulturfront ff6r Sverige. Tycker som sagt att det e4r helt re4tt av Milov att sf6ka bredda fronten. Att diskussionen blir se5dan i den le4nkade tre5den e4r tre5kigt men kanske inte se5 underligt. Demonstranterna bjuder pe5 det genom att anamma den ve4rsta sortens pizzaargumentation, My ljubim lavasj o.s.v. Som i me5nga andra sammanhang konsumerar liberaler etnisk kultur ne4r de ke4nner ff6r det, vilket inte har ne5got att gf6ra med ge4starbetares eller brottsoffers problem. Om man vistas i en miljf6 de4r det finns etniska spe4nningar blir man nog inte se4rskilt f6vertygad av att medele5lders liberal intelligentsia se4ger att den e4lskar kaukasisk mat. Liberaler e4r som katter i en le4genhet. De te5l inte ste4ngda df6rrar, trots att de egentligen kanske inte e4r se5 intresserade av vad som finns bakom dem. De hoppar pe5 df6rrhandtagen, klf6ser, skrapar, jamar, allt ff6r att ne5gon ska f6ppna df6rren e5t dem. Ne4r den ve4l f6ppnas tittar de in lite ff6rstrf6tt och ge5r sedan till kf6ket och e4ter kattmat (chatjapuri) och gf6r vad de brukar gf6ra. Det e4r sje4lva tanken pe5 att en df6rr e4r ste4ngd de inte te5l. Nu e4r det dock se5 att alla me4nskliga gemenskaper har gre4nser av ne5got slag, och det kan finnas en mening med att inte alla df6rrar alltid e4r f6ppna ff6r alla. Det kan ockse5 vara se5 att vissa gynnas mer av den f6ppna df6rren e4n andra. Kort sagt, det e4r ganska enkelt ff6r lraerbleina att komma in i matchen. Gf6r som Milov, lyssna brett och le4mna enkla idiotiska slagord som f6ppna df6rrar . Varff6r gillar inte alla f6ppna df6rrar? Om man vill hitta ett se4tt att tillbakavisa ryska etnonationalister och deras motste5nd mot icke-rysk migration fre5n inom och utom Ryssland skulle jag ff6resle5 en slags postkolonialism, inte liberal multikulturalism som e4r he5rt ansatt e4ven i ve4stve4rlden. Om imperiet tog sig friheten att med ve5ld ff6re4ndra Azerbajdzjan, Tadzjikistan m.m. i grunden fe5r ryssarna ve4l fan finna sig i att ge4starbetarna ff6re4ndrar Moskva idag (och betydligt mindre genomgripande dessutom). Samma argument fungerar pe5 Paris och London ff6r f6vrigt. Vill ni inte ha azerier in pe5 knuten kunde ni ve4l ha he5llit er hemma fre5n bf6rjan. Det sista sagt lite med glimten i f6gat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *