En ’bara vara’ helg.

Jag har förmånen att vara medbjuden till ett fantastiskt fint landställe på Muskö. Det är nära vän till mig som fyller 40 år och valde att i födelsedagspresent fira med sina närmsta väninnor och bara äta gott, vila, ta långa promenader och njuta av varandras sällskap.

Vi satt diskuterade hur skönt det är att leva kravlöst en liten stund. Att ta en paus från måsten och vila i varandras okomplicerade närvaro. En av tjejerna sa ”Det är inte alla som kan konsten att bara vara”. Och när vi funderar kring det, så är det faktiskt en svår konst att inte göra någonting. Oftast planerar vi att göra något eller blir lite rastlösa eller uttråkade om vi inte får göra något.

Det mina vänner, är vad jag tränar på just nu. Jag sitter vid köksbordet som står vid en magnefik havsutsikt och lyssnar med ett halvt öra på en stillsam konversation som pågår framför brasan i rummet bredvid. Vilsamt. Kravlöst. Bara vara.

Kan du konsten att *bara vara*? Eller vilken känsla kommer till dig då? Vad händer med dig om du stannar i tillståndet en liten stund. Upptäcker. Vilar i ögonblicket och motstår impulsen att börja göra något.

Ha en fin lördag.

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat ,

1 kommentar till “En ’bara vara’ helg.

  1. Det låter härligt Maria 🙂 Nja, för tillfället är det inte svårt att bara vara, sova helst, men när jag är frisk så har jag svårt att sitta ner om jag vet att jag har saker att göra, måste göra det och det först.
    Ha en fortsatt fin helg och en skön lördag 🙂 Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *