Att möta sig själv

Det kommer stunder då du känner dig lite trött och vilsen. Allting har snurrat på lite för snabbt den senaste tiden och du har svårt att känna fast mark. Kanske har det bara varit  många besök av trevliga människor som du älskar, men det har trots det gjort dig trött. Kanske har dina lediga dagar inte varit lediga på grund av alla andra måsten som hängt över dig. Därför känner du att du har tappat kontakten med dig själv, vilket oftast gör oss trötta och håglösa.

Hur hittar du tillbaka? Var möter du dig själv igen och kan ladda dina batteri inför nya utmaningar?

I naturen. Genom att gå mellan träden, stanna till vid en sjö, andas den friska luften och få dagsljuset mot dina kinder. Naturen har en förmåga att få oss att landa i oss själva.

I tystnaden. Att för en stund, stänga av alla ljud omkring dig. Datorns brus, radions prat, musik och telefon. Tänd ett ljus och bara sitt i tystheten. Om du får en impuls att resa dig och gå därifrån, motstå den och stanna kvar ett tag till. Så småningom kommer du att börja höra din egen röst.

I meditationen. Meditation öppnar en dörr till vårt inre och där hittar vi oss själva.

– I kreativiteten. När skapandet slipper krav, förväntningar, måsten och bara blir för skapandets egen skull – där hittar du dig själv. Skriv, rita, sjung, fotografera, dansa, baka – men inte för att du måste eller med förväntningen om att det ska bli något.

möteBoka in en träff med dig själv idag. Lyssna på din egen röst i bruset av andras viljor. Hämta kraft och glädje i din innersta kärna.

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

3 kommentarer till “Att möta sig själv

 1. Tack för fint inlägg. Det är så oerhört viktigt att påminnas om detta, att möta sig själv. Mitt i allt som händer i livet är det så lätt att tappa bort sig. Jag behöver stundtals sitta ner i lugn och ro och bläddra lite i böcker om personlig utveckling. Efter att ha haft mycket omkring mig, så efter en stunds ensamhet och dessa böcker är jag redo igen att möta omvärlden på bästa sätt.
  Ha en strålande helg,
  Kram Linas

 2. Tack för dina underbara ord.
  Tar till mig allt o lägger mig i badet med ljus på badkarskanten!!
  Andas in den rogivande o härliga doften av alla ljus!!
  Mediterar samtidigt o njuter av lugnet.

  Sen är man redo att möta ”vardagen” igen med nya krafter!!
  Ha en mysig Helg!!
  Kram / Hillevi

 3. Älskar den enkla beskrivningen ”i meditationen öppnas en dörr till vårt inre”. Vilket fint och givande inlägg! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *