Hur gör andra när de känner sötsug?

Igår satt jag och skrev på en artikel om sötsug, när jag blev lite nyfiken på hur andra hanterar sitt längtan efter gotter. Så jag slängde ut en fråga på Facebook och fick de mest fantastiska svar. Så här mina vänner – här är nog världens bästa tips när ni känner er sötsugna men vill avstå. 

sockerknarkare

Jag dricker grönt te / Caroline

Sötsug? Blir jag plötsligt sugen på godis, brukar det bero på att jag glömt att äta… mat. Så jag skiter i godiset och äter i stället. Mat alltså. Eftersom det är det jag tolkar kroppens signaler som./ Kajsa

Tyvärr Maria, så är jag den som ger efter och äter gärna sötsaker, men försöker att begränsa det till bara helger…/Pirjo

Så länge jag undviker EN söt matbit så får jag inget sug… Om suget sedan kommer för jag har ”tagit bara en” så är det väldigt svårt att stå emot och jag måste bestämma mig för att vara disciplinerad flera dagar och då går det över./Pia

Jag ger efter! /Per-Ingvar

Överkonsumerar kaffe/ Johanna

Jag tillåter mig att känna det… och så går det över. 100% Charlotte: Klarar du 90 sekunder? /Charlotte

För mig funkar det om jag har ordning på min sömn. Oerhört viktigt att sova tillräckligt/ Yvonne

Kan inte hantera godis så det låter jag oftast bli helt och hållet. Kakor och bullar däremot gör jag till en hedersstund och njutning när jag ska äta det. Så länge jag undviker att slentrianäta det så känns det helt ok med en kaka då och då. Och om man råkar bo på Sockerbagaregatan känns det som man ska baka lite kakor…/ Gunnar

Ser till att vara mätt och framför allt nöjd. Undvika sött när jag känner mig trött eller i någon annan sinnesstämning som jag gärna skulle lösa med socker. Fokuserar på andra saker i livet./ Katrin

Lakrits /Eva

Bara vatten brukar funka alt te. Kroppens törstsignaler är lite otydliga hos mig. Håller jag vätskebalansen finns inget sötsug. /Carin

Bubbelvatten fungerar för mig, och att jag vet att jag får äta vad jag vill på söndagar. Då kan jag vara sugen på olika saker under veckan och på söndag välja det jag allra mest vill ha /Anna

Har en kortare rast i väntan på en kund. Går en sväng ut i personalrummet. Där står en skål med godis. Väljer omsorgsfullt ut en bit som jag stoppar i munnen. Tillbaka på mitt rum gör jag en snabbtitt på fb. Och möts av din fråga!!!? Svar:ha inte godis tillgängligt. Njut av pausen kanske med en kortare meditation. Men glöm inte bort att unna dej LITE gott ibland också./Karin

Jag har ett bra tips, se till att ha träningsvärk 24/7 då vill du inte äta något onyttigt  man vill ju inte ha tränat i onödan ;-D /Nina

själv uppmärksammar jag mig själv – när jag upptäcker sötsug och medvetet ser vad det är för känsla som triggat det… och sen lyxar vi med t ex raw food-godsaker mellan varven och njuter goda smaker. om det är hunger som triggat så är det ofta en smoothie med grönt och goda smaker som blir quick fix./Lina

Jag har börjat ge kroppen blåbär och nyponpulvet och då har sötsuget försvunnit.  Ja och så fyller jag på med msm (Metylsulfonylmetan) kroppen har en helt annan känsla och godis e inte gott längre / Gunilla

Borstar tänderna! :))) /Anna

Äter nägot frukt t.e.x /Inga-Lill

Som tur är brukar jag ha lite choklad hemma och naturligtvis mina turkisk peppar. Ja vet, jag är hemsk! Kram /Cecilia

Det beror på är jag inne i känslor ätar period så springer jag till närmsta kiosk å kan jag inte de så blir jag av med suget bara av att jag planerar att så fort jag kan ska jag handla. Men är jag ”frisk” andas el tänker bort suget. /Mia

Jag sitter tyvärr i sockerfällan ordentligt Får huvudvärk och blir djupt olycklig. Allt blir natt svart när jag inte får i mig socker…och får lätt för att gråta för småsaker/ Katarina

Jag bestämde mig för många år sedan att, sött är äckligt!! Efter minst 30 år, är det fortfarande äckligt. Äter inget sött, förutom 2 teskedar strösocker i mitt te på morgonen…. /Tommy

Jag köpte just en 85 procentig chokladkaka & gav bort den. Också en strategi. /Anna

Torkad frukt (russin), mandlar, kaffe eller mörk choklad… /Sari

försöker sysselsätta mig, ha något för händerna /Karin

Kolsyrat vatten tar bort suget, för mig ia/ Agneta

mat

 

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

5 kommentarer till “Hur gör andra när de känner sötsug?

 1. Skönt att läsa att det finns fler karaktärslösa gottegrisar än jag… 😉

 2. Det jag gör när jag känner sötsug är att jag äter godis. För det finns inget annat som kan ta bort sötsuget eller distrahera. Sötsuget sitter i timme efter timme efter timme, om jag inte äter något sött.

 3. Så länge jag låter bli den FÖRSTA, så går det hyfsat. Sitta på händerna, eller knyta dem i fickan, ”de vita knogarna”…
  Har ett sockerberoende, så mycket som triggar igång, både sånt man stoppar i munnen, men även känslor. Som Katarina ovan skrev, ”Jag sitter tyvärr i sockerfällan ordentligt Får huvudvärk och blir djupt olycklig. Allt blir natt svart när jag inte får i mig socker…och får lätt för att gråta för småsaker/ Katarina”, men utan huvudvärken. För mig blir dock allt nattsvart! 🙂 Gråter lätt och mycket för ingenting.

  Men låter jag bli den första, så går det bättre!
  …alla kak- och bak- och godisar med prefixet LCHF framför, och alla matsubstitut och hittepålivsmedel inkluderat…
  Bara äta ren naturlig mat, tillagad av mig eller dottern hemma, med ingredienser jag säkert vet vad det är och klarar av, då funkar det! Inte chansa! Då är man oftast lurad och Röde hund börjar styra och ställa och hitta på att ”bara liiiiiite!”, ”bara för den här gången” osv …

 4. Härligt. En sida att kunna återkomma till när suget är för stort. Ibland tar jag en godisbit även om jag inte är sugen och BLIR supersugen då. Inte bra. Bättre att låta bli när man ändå inte är sugen. Socker ser ju till att kroppen ”vill” ha mer så fort den smakat det. Godis är lurt 😉
  Ha en fin dag på alla vis,
  Kram Lina

 5. Maria, när jag läser inlägget så blir jag så klart sugen på att träffa dig igen… <3
  Kram charlotte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *