Mitt Bästa Jag och jag själv tar mig igenom tuffa stunder.

Sitter framför datorn och slurpar i mig en proteindrink med lakrisk/choklad-smak! Vilken höjdare. Sojamjölk+proteinpulver+kakao+lakritspulver. Enklaste och godaste snabbfrukosten innan jag halkar iväg till cyklingen på mitt gym.

Vet ni, jag måste bara säga det – jag är så glad. Så glad över att må så här bra. Jag önskar att det var något vi alla kunde ge oss själva i present, en chans att uppleva hur bra vi kan må med de bästa förutsättningarna. 

Just nu är det mycket som händer kring mig och inte bara positiva saker. Jag vill inte riktigt gå in på det ännu, eftersom andra människor också är inblandade i det.

wpid-20121208_084701.jpgMen, vad jag vill komma till är att – trots hög press och stor stress känner jag mig riktigt glad och lugn. Det handlar odelat om att jag är fokuserad på Mitt Bästa Jag-projektet.
– Jag tränar mycket – 4-5 gånger i veckan + promenader varje dag med vovven i skogen.
– Jag prioriterar att få en liten mindfulnessmeditation varje dag – även om det ibland bara blir 3 minuter.
– Jag fortsätter att undvika vete, socker och mjölkprodukter. Och denna månad är jag extra snäll mot min kropp genom att helt undvika alkohol.

Mitt ledord genom Mitt Bästa Jag -projektet är att visar mig själv empati. Igår till exempel moffade jag i mig en kexchoklad. Det händer aldrig annars, men den fanns tillgänglig och jag hade fått ett tråkigt besked. Jag vet varför jag åt den och jag hade min egen tillåtelse. Och det var mycket godare eftersom jag bestämde mig för att det var helt ok. Som en klapp på kinden av mig själv. Det är helt ok att ta kontrollerade avsteg. Om jag inte gav mig det, skulle jag ganska snabbt tappa sugen och strunta i allt.

bästa

Okej mina vänner. Jag önskar er en skön lördag och att ni är vanliga och empatiska mot er själv. Jag önskar er Ert Bästa Jag.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , , , , ,

3 kommentarer till “Mitt Bästa Jag och jag själv tar mig igenom tuffa stunder.

 1. Hej, jag har ju skrivit det innan men din blogg inspirerar mig verkligen! Funderade på vilken tidning jag skulle ge mig själv idag istället för godiset jag brukar köpa på lördagar och det får bli Mat & hälsa helt enkelt!

  Ha en fin lördag!

  Kram Nina

 2. Det är alltid lika intressanta tt läsa vad du skriver Maria. Jag skulle vilja vara lika hälsosam som du är, men i ärlighetens namn unnar jag mig både det ena och det andra. Alkohol dricker jag aldrig, men sötsaker och cigarretter är mina laster. Känner alltid att jag avstår från så mycket annat, så det kan jag unna mig. En sorts belöningar, jag är värd detta. Det är helt fel tankesätt, men jag har dålig karaktär…erkännes… 😉
  Ha en en skön kväll 😀 Kram <3

 3. Nina, vad roligt att höra att du känner dig inspirerad. Hoppas att du uppskattade Mat&Hälsa. Jag hittade massor med spännande recept i tidningen, särskilt alla soppor.

  Jag blir glad av att höra att du tycker att det är intressant att läsa det jag skriver, Pirjo. Hoppas bara inte att mina hälsoinlägg på något sätt ger dig dåligt samvete för dina egna laster? Det är absolut inte meningen.i så fall. Tro mig jag har också laster. Och självklart ska vi få ha det (det gäller inte dina cigaretter dock! De får du inte ha, säger jag nu strängt).

  Stor kram till er båda! Tack för att ni läser min blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *