Känner du av vinterbluesen?

Många nordbor vill helst av allt dra en filt över huvudet när mörkret kommer och inte titta fram igen förrän vitsipporna blommar. Vad du ska göra för att må bättre är precis tvärtom. Genom en enkel formel – DARK, hittar du tillbaka till ditt gamla jag. Dagsljus – Aktivitet – Rörelse – Kost. Det handlar om små steg varje dag för att må lite bättre på sikt.

Dagsljuset, minst 20 minuter varje dag är nödvändigt för ditt välbefinnande.
Aktiviteter, att bryta ett mönster och göra det du tyckte om innan du blev nedstämd, hjälper till att locka fram glädjen. Som att träffa vänner, handarbeta, förbereda fester, gå ut och dansa eller vad du tycker om att göra.
Rörelse, du behöver inte prestera på gymmet eller i motionsspåret, men du behöver röra på dig. Gå, dansa, yoga, vad du tycker om, en stund varje dag.
Kost, ät tre bra mål mat om dagen och ge kroppen näring som byggstenar till att bygga upp ditt välbefinnande igen.

Men kom ihåg att om du inte orkar bli glad igen på egen hand – be om hjälp! Det är helt i sin ordning att kontakta någon som har som yrke att hjälpa andra människor att må bättre i själen. Jag har stor erfarenhet av att arbeta med depressioner och har lediga platser under våren. Tveka inte att kontakta mig om du behöver stöd. Läs mer på min hemsida kreativdialog.se

terapiFör dig som vill läsa mer om hur du motar bort vinterbluesen hittar du en längre artikel som jag skrivit i tidningen Mat & Hälsa nr 1.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , ,

3 kommentarer till “Känner du av vinterbluesen?

  1. Du slår spiken precis på huvudet. Jag känner mig alltid trött och deppig på den mörka årstiden. Är ute varje dag och rör på mig, men slarvar nog med maten. Går hos en terapeut sen flera år tillbaka och det är helt underbart att ha henne. Man undrar hur ni orkar lyssna på oss hela dagarna utan att bli trötta själva. Dagarna blir ju långsamt ljusare nu och det känns härligt. Måste skärpa till mih gällande maten…
    Tack för alla goda råd du ger 🙂 Ha en fortsatt bra dag 🙂 Kram <3

  2. Tack för ditt inlägg Pirjo. Visst är det en välsignelse att ha någon att prata med. Och skönt att höra att du får dagsljus och promenader. Tre av fyra är väl inte så pjåkigt?! Få människor får ens till det.
    Hur vi orkar lyssna? Det finns inget finare och bättre jobb i världen än att få lyssna på en annan människas inre. <3
    Varm kram!

  3. […] – Sätt ord på det mörka. Skriv dagbok, blogga, prata med en vän eller någon professionell. – DARK-metoden. Dagsljus+Aktivitet+Rörelse+Kost är min rekommendation för alla deprimerade. – Gå en kurs i […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *