Naturnörd

Jag växte inte upp i en särskilt sportig familj. Ingen av mina föräldrar eller syskon praktiserade någon träning eller flåsade i spåret. Och själv var jag alltid den som kom sist i alla tävlingar på gympan. Men en sak vår familj ägnade oss åt, var aktiviteter i naturen. Vi åkte skidor, vandrade, åkte skridskor, plockade bär, klättrade och tog ofta med oss en termos med choklad och äggsmörgåsar och gick ut och hade picknick under de flesta årstider.

isDärför kan jag inte vara inne en hel dag, utan vill ut vare sig det regnar, blåser eller som idag är – 15 grader ute. Men med bra kläder kan man njuta av alla väder, eller hur?

underställMin sambo har lärt mig att satsa på kvalité i vissa basplagg. Mitt underställ och mina underkläder är så här års av märket Icebreaker – ett material av ull från fåren på Nya Zeeland. Med dessa närmast kroppen finns det inte en chans att jag fryser eller blir kall trots att jag svettas.

frost

Idag blev det en skridskotur i gnistrande sol. Jag är inget längdskridskoproffs direkt, utan vurpade tre gånger. Men känslan av frost i håret, bitande vind mot kinderna och kalla luft som river i lungorna är ren glädje för mig. Och nu finns det faktiskt forskning som visar att naturen är en av de bästa sätten att stressa ned.

skridskor

Nu längtar jag bara efter att få mina skidor vallade och få med mig min gamla farsgubbe på en tur. Han fyller 82 år i sommar men det förvånar mig inte om han kör om mig i spåret i år igen.

Ha en underbar lördag vänner!

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather

Taggat ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *