Kära dagbok – kära hjärta

Sovmorgon. Och vakna upp till en lördag som inte är in- eller uppbokad eller full med krav eller ens aktiviteter. Några små ärender, träning och sen får jag göra som jag vill. Det är återhämtning för mig.

motioneyeSkriver du dagbok? Jag gjorde det ofta förut, men eftersom jag använder orden så mycket till vardags känns det inte lika angeläget att skriva. På något sätt har jag tänkt att bloggen och mina andra texter har varit min dagbok.

Men igår kände jag plötsligt ett sug att skriva. Lyhörd för min längtan plockade jag fram min dagbok och bläddrade fram en blank sida. Och där var jag. I den blanka sidan. Och ju mer jag skrev insåg jag att alla andra texter jag dagligen formulerar är för någon annan. Bloggen är för dig där ute som vill hitta inspiration, kunskap och lindring. Mina manus, mina artiklar har andra mottagare, som har särskilda önskemål och behov. Men dagboken – den är för mig.

Mötet med mig i dagboken var som terapi för själen. Jag landade. Och kunde påminna mig själv om det jag hade glömt. Saker som att även om vägen känns krånglig – så är jag på rätt väg så länge jag lyssnar in mitt hjärta.

photo

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

2 kommentarer till “Kära dagbok – kära hjärta

  1. För mig är även en dag utan förbokade aktiviteter återhämtning. Just nu befinner vi oss i inflytt efter renovering, så oplanerade helger finns inte på ett tag … Men åh vad jag längtar. Jag sa det senast till min pojkvän i morse – hur mycket jag längtar efter de dagarna.
    Dagbok skrev jag mycket när jag var yngre, nu kommer mycket ut i bloggen istället. För mig har skrivandet alltid varit en ventil och en sorts bearbetning av allt som sker omkring mig och inom mig.
    Ha en underbar lördag på alla sätt,
    Kram Lina

  2. Att skriva är som att andas för mig. Det är så viktigt att få vara och leva i samklang med sina tankar.
    Varm lördagskram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *