Ro i sinnet och tillräckligt med förstånd

Jag vill påminna dig om några viktiga rader i Sinnesrobönen.

SINNESRODär finns saker du inte kan eller ska förändra. Saker du kanske behöver acceptera. Och där finns saker som du behöver göra något åt för att få ro i ditt liv.

Du kan inte ändra på din man, men du kan förandra din irritation.
Du mår bättre av att acceptera din kropp som den är, men du blir så mycket piggare om du slutar med socker.
Du ska inte tala om vad sin son ska göra med sitt liv, men du börja vara ett gott exempel genom att göra saker som är bra för dig.
Du kan inte förändra att saker händer, men du kan sträva mot att ta det med ro.

Jag tror du har förståndet att inse skillnaden mellan dessa i ditt liv.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat ,

2 kommentarer till “Ro i sinnet och tillräckligt med förstånd

 1. Vad jag tycker om att se ”tecken”, hmm undrar du vad menar hon nu.

  Jo det handlar om ditt inlägg idag framför allt det att ”ge mig MOD att förändra det jag kan”.
  För drygt 2 timmar sedan sa jag NEJ till en kollega som ska komma tillbaka till jobbet efter 7 månaders pappaledighet. Denna person är otroligt krävande, ser allt i svart och vitt,…en riktigt energitjuv. Förra året vid den här tidpunken blev jag sjukskriven i 6 veckor för utmattning. Dels pga att vi jobbar många och långa timmar otroligt med övertid. Men det berodde också på min kollega som hela tiden ringde eller på annat sätt var ”jobbig” vilket gjord mig ledsen, orolig och nedstämd.
  Men för att komma till poängen idag ringde som sagt denna kollega och efter 10 minuter var han tillbaka i samma gamla gängor om hur förjävligt allt var (svårt att gå in på detalj, men jag tror Du förstår grejen). Men då tog jag MOD till mig och sa ”Nej nu måste jag stoppa dig, ta och ring ledningen istället och påtala hur du känner”. Nu när jag skriver det kanske det inte ser ut att vara en sådan stor grej.
  Men jag kände, när han bara stormade på hur hela min kropp reagerade på ett negativt sätt och hur det här Nejet bara växte fram. Och det var så skönt efteråt, nu vet jag att jag har kapaciteten att bryta honom. Förhoppningsvis ska jag bli bättre på det nu.
  Och när jag jag läste ditt inlägg var det lite som att ”ja, du gjorde rätt”.

  Oj det blev lång 🙂

 2. Bästa citatet ever….. Har de uppskrivet både här och där för att påminna mig själv.

  Tack Maria för alla dina fina, bra och stimulerande inlägg!!!
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *