Bryt vintertröttheten – 10 energikickar

Det är vinter, det är mörkt, det är kallt. Vi blir förkylda, vi blir trötta, vi blir missmodiga. Vi stänger dörren och låser om vårt hem och spenderar mer tid i sängen och soffan. Vi låser också in vårt humör, vår kraft och spontanitet. Sommaren känns oerhört långt borta.

låsa

Att stanna kvar i soffan och låsa in sig, gör att vi blir tröttare. Om vi gör tvärt om får vi mer energi och glädje, även om det tar emot. Är du beredd på att bryta mönstret? Vill du vädra ut lite gammalt vinterdamm i ditt liv och föra in mer lust, glädje och hopp i din vardag? Lås upp till spontaniteten och värmen igen. Här min vän vill jag biddra med 10 förslag på saker som släpper in kraft och glädje i ditt liv igen.

10 energikickar:

* Bryt ett gammalt mönster – gå en ny väg, prata med en främling, gör en snöängel eller gör bara tvärt emot en vanlig kväll – läs en bok istället för att titta på teve.

* Kulturell spis – gå på en utställning, en teaterföreställning, en konsert eller besök ett museum.

* Se till att få så mycket beröring som möjligt – kramas, hångla, älska. Eller om du inte har någon att göra detta med, krama dina vänner, dina barn, ett sällskapsdjur. Eller boka in en massage eller en danskurs så du får en ordentlig dos livsviktig beröring.

* Ta en ledig dag. Helt ledig. Utan måsten. Utan förväntningar, utan känn efter allt eftersom vad du behöver, vill eller inte känner för.

* Lär dig något nytt. Gå en kurs, läs en faktabok, lyssna på ett föredrag.

* Skriv ett pappersbrev, som vi gjorde förr – till någon du älskar, en vän du inte sett på länge, någon som är sjuk eller någon som är ledsen.

* Rensa ut – en gammal skräpig låda, släng gamla trasiga strumpor, ta en detoxkur, en vit månad eller städa i mejlboxen.

* Motionera känslorna – se en sorglig eller en jätte rolig film, så aningen tårarna trillar eller skrattet klingar. Eller boxa på en kudde, skrik i skogen eller skriv ett argt brev som du sedan bränner upp.

* Dansa! Gå ut en kväll med vännerna och dansa, gå en danskurs eller dansa loss när du städar. Sätt på riktigt bra musik och släpp loss.

* Skriv en lista på saker som gör dig glad. Det kan vara allt från att äta en glass, till att skänka pengar till Rädda barnen. Låt listan hänga någonstans där du ser den och gör en av dessa saker varje dag.

Så lås inte in dig mer, utan öppna upp och vädra ut. Det ger dig nya krafter.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , , , , ,

3 kommentarer till “Bryt vintertröttheten – 10 energikickar

  1. Tack Maria för dina underbara Ideér !!
    Ska verkligen ta till mig dessa!!
    Men jag är nog en sådan som sätter på mig skorna, tar en lång promenad i halkan, går till kyrkan/ soppdagar – Tisdagar, går till mamma min o bubblar bort en dag.
    Går till en go´vän o hjälper till med bakning.
    Så härligt att göra nåt istället för att bara ”deppa” !
    Ha en mysig dag!!
    Kram / Hillevi <3

  2. Åh vilka förslag till energikickar du gett! Underbara allihopa!
    Visst är det lätt att sätta sig på soffan och inte orka ngt mer, eller som idag köpa en chokladbit på vägen hem och bli ännu tröttare 🙂 Japp, det finns många sätt och alla är bra utom de dåliga…..

    Kram!!!

  3. Bra tips Maria! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *