Till dig som vandrar i mörker

Hur mår du? Är det tungt att stiga ur sängen på morgonen? Blir du lätt arg och fräser åt dina nära och kära eller gråter över att livet känns eländigt? Hur tar du hand om dig själv när du känner dig ledsen och nedstämd?

När vi mår som sämst, så är det egentligen då vi borde vara mest varsamma mot oss själva. Vi borde vila, göra roliga saker, äta bra och ta långa promenader i solen. Men det absurda är att när vi mår som sämst, det är oftast då vi är som styggast mot oss själva. Vi anklagar oss över att vi inte orkar vara glada eller skärper oss. Vi känner oss fula, dumma och skäller på oss att vi inte orkar prestera lika mycket hemma eller på jobbet. Vi behöver en famn, men vi stöter bort de som vill oss väl. Vissa av oss äter inget, andra slänger i sig socker och skräpmat, vin och mängder med kaffe. Vi orkar inte ta oss till yogan eller ta den där fördömda promenaden.

Ta ett steg i rätt riktning. Min DARK-formel är oerhört kraftfull och bra att arbeta med i det här läget. Dagsljus – Aktivitet – Rörelse – Kost. Det kan göra samma nytta som antidepressiv medicin och för varje steg du tar, så blir den mörka tunneln lite kortare, även om du inte känner det så just nu.

Var rädd om dig, snäll mot dig och varsam med dig själv – du behöver det som mest just nu. Sluta pressa dig själv hårt och ta emot den hjälp som erbjuds. Gör något för dig själv varje dag ur DARK-formeln. Och varje sak du gör, varje varsam handling mot dig själv är ett steg i rätt riktning. Mörkret tar slut.
kortare

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

1 kommentar till “Till dig som vandrar i mörker

  1. DARK. Vad bra. Det ska jag verkligen komma ihåg. Tack 🙂 De dagar jag känner märker försöker jag starta dagen med att känna tacksamhet för allt fint jag har inom mig och omkring mig. Vissa dagar är det motigt och jag får det inte att fungera, men ofta ändras sinnesstämningen och en gladare känsla infinner sig.
    Det svåra tycker jag kan vara att vara snäll mot sig själv. Vi är ju tyvärr ganska många som kan klanka ner på oss själva när vi gjort något dumt och se på oss själva med kritiska ögon. Så mycket lättare det hade blivit om vi insåg hur fina och genuina vi alla faktiskt är 🙂
    Ha en riktigt fin dag,
    Kram Lina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *