”Städa, städa, varje freda… ”

Det trumpetas ut i media att det kommer att gå åt skogen med vår planet. Miljöföroreningar, växthuseffekt och krympande regnskogar. Ibland måste jag stänga öronen för det känns så hopplöst och sorgligt.

För att stå ut med alla negativa rapporter om vår stackars jord, brukar jag trots allt göra vad jag kan och försöka vara miljösmart. Panta flaskor, sopsortera och kompostera matavfall. Alla små saker måste bidra på något sätt, tänker jag.

Idag tänker jag berätta för dig hur du kan göra din städning miljösmart.

bjork

Miljöpåverkan kan vi se på två sätt när det kommer till städningen. Dels energiförbrukning och dels kemikalier. Genom att vara varsam med dessa två kan du bli snällare mot miljön och ditt eget samvete.

  • Använd moppar och trasor av mikrofibrer – då behöver du oftast bara lite vatten för att få ytorna rena.
  • Dammsugaren förbrukar massor av energi – var lite sparsam med att använda den. Använd sopkvast och mikrofiber mopp så gott det går.
  • Såpa är ett utmärkt rengöringsmedel. Fyll en blomspruta med vatten och såpa och spreja över ytor i kök och badrum, sedan är det bara att torka av med din mikrofiberduk – skinande rent.
  • Fastbränt smuts på spisen strör du bakpulver och några droppar ättika över. Vänta tills det slutar bubbla och torka av.
  • Microvågsungnen gör du rent med vatten och diskmedel, den vanliga ugnen stryker du med vatten och såpa och värmer till 100 grader. Därefter låter du den svalna och torkar rent.
  • Citronsyra eller ättika gör rent och desinficerar insidan av din toastol.
  • Skrubba smutsiga handfat och badkar med salt och citron. Det kommer att bli skinande rent.

Miljösmarta städtips kommer från wwf.se

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *