Lördagsmys, lördagsjobb och lördagslyx.

Lördagsmys idag. En promenad i snön. Jo, jag älskar fortfarande snön och fascineras över hur alla muttrar över hur jobbigt och hemskt det är med den aldrig sinande snön. Nå, Selma blev full av snöbollar i pälsen som vi fick duscha av när vi kom in och jag blev rosenkindad och välmående av allt det vita och kalla.

lördagsjobb

Nu har det blivit en stund i soffan med dator och en blöt hund i knät. Jag har fått den glädjande förmånen att skriva en ny kokbok tillsammans med min erfarna och begåvade kollega Cathrine Schück. Vet du om att hon har nästan 30 kokböcker bakom sig! Nå, idag har jag suttit och filat en del på materialet på boken och förundras över hur roligt det är. Jooo… jag vet det är jobb… men ändå inte för det är ju så kul! Som min pappa brukade säga innan han pensionerade sig ”Det är märkligt att de ger mig betalt för att leka!” (han jobbade som forskare i teknik och fysik).

Min sambo och jag bestämde oss för att lördagslyxa lite till kvällsmat med att dippa nachos och grönsaker. Vi köpte en burk Guacamole Dipp. Yummie! Tills jag läste vad den innehöll – bara 1,5 % avokado. Resten vatten, fett och en massa bokstäver och siffror. Hu! Det är busenkelt att göra egen guacamole – det får bli det istället för denna burk med gegga.

lördagslyx

 

Guacamole:

Ingredienser

2 mogna avokado
1 tomat
1 vitlöksklyfta
1 msk pressad citron
1 msk olivolja
1 nypa salt
svartpeppar efter smak
spiskummin efter smak
chiliflakes efter smak

Önskar dig en skön lördag min vän.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

1 kommentar till “Lördagsmys, lördagsjobb och lördagslyx.

  1. Och tänk…vad nyttig den hemgjorda blir 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *