Tankar och fantasier som hjälper i vardagen

Jag fick en sådan läcker påminnelse av Sanna Anandala (tidigare Edhin) på Facebook. Hon hade lagt upp en bild av en tropisk vit sandstrand med palmer och böljande vita vågor. ”I am Home” stod det. ”Bra affirmation som ger lugn. Tänk dig att sitta på den stranden… Det är viktigt att varje dag se på bilder som stimulerar ens fantasi. Det är vad barn gör – och de växer hela tiden!”

För många år sedan höll jag aktivt på med mental träning och i det ingick det att se bilder av det jag vill skulle inträffa i mitt liv. Allt från att jag var lugn i tandläkarstolen till att jag ville skriva en bok. Det var inspirerande, det var lugnande och det var roligt. Jag vet faktiskt inte varför jag slutade med det. Kanske för att jag tappade den där magiska tron om att – bara du tror på något tillräckligt mycket kommer det att inträffa. scenMen egentligen behöver jag inte ha den starka tron. Det finns många andra positiva effekter av att affimera bilder. Och innerst inne vet jag att det gör nytta. Alla de gånger jag affimerade och såg framför mig att jag skrev en bok – och nu har jag skrivit fyra manus – två publicerade och två på gång.

Vi tänker tusentals medvetna och omedvetna tankar om dagen och många av dem är negativa. Att använda starka bilder, fantasin och affirmationer till att skapa oss känslor som vi blir lugna och mår bra av är oerhört viktigt i arbetet med ditt välmående. Vilka tankar hjälper dig bäst – ”Det kommer att gå och helvete” eller  ”Det kommer att gå lysande”?

Själv tror jag att jag vill se en sandstrand på min hjärnas biograf. Jag längtar tillbaka till sol, bad och ren avkoppling. Det ska jag gå och njuta av en stund.

Vad vill du se på din scen?

Malaysia 10-12-15 139

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

1 kommentar till “Tankar och fantasier som hjälper i vardagen

  1. Trots att jag annars är väldigt visuell har jag aldrig lyckats visualisera en enda bild. Jag kan veta vad jag vill, men att få fram det i någon sorts mental bild tycks helt omöjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *