Ungdomens källa

Precis som jag skrev igår att jag längtar efter vår och färger, kan jag också känna hur kroppen längtar efter vårens och sommarens näringsrika spirande grönska. Nässlor, blåbär, maskrosor, nypon, svartvinbärsblad… mmmm… det vattnas i munnen på mg.

Trötthet, försurningskänsla i kroppen, dåligt humör, livlöst hår och torr hud. Men vi har ett bra tag kvar så jag ska passa på och smygstarta med en piggelinkur. Ett dunderpulver av nässla, nypon och blåbär. Min alltid som välinsatta och kunniga kollega Cathrine Schück tipsade mig om ett pulver som heter Multipulver. Hon blandade en matsked i lite tranbärsjuice och gav mig att dricka – mums vilken dunderhonung!

multipulver_shopDet består 50% av nyponpulver, 30% nässla och 20% blåbär. Naturligt, handplockat direkt ur svenska skogar. Du kan blanda din egen blandning eller beställa på www.phbalans.com. Sidan innehåller även massor av spännande information om vad en försurad kropp kan ställa till med och vad man själv kan göra för att balansera upp ph-värdet.

Nypon är en av de mest C-vitaminrika källor som finns och anses vara bra för bl a immunförsvar, hud och broskåterbildning vid artros.  I den orange färgen finns betakaroten och lykopen, som är antioxidanter som hämmar hudens åldrande, ökar vitalitet och stimulerar energi.

Nässlan – landbackens motsvarighet till alger. Den innehåller ca 70 vitala ämnen, rikligt med klorofyll, men också aminosyror, järn, vitaminer, steroider, flavonider, folsyra, kalcium m.m. Den är basbildande vilket innebär att den är mycket blodrenande.. Ett höjt pH innebär också positiva effekter för skelettet, samt ger vitare ögonvitor och tänder.

Blåbär är rikt på steroler & starka antioxidanter, främst färgämnet antocyanin. Traditionellt sett har det använts vid olika magåkommor, dålig syn, samt till att sänka blodsockernivåerna.

Forskning har visat att om man kombinerar olika sorters antioxidanter, uppnås en ännu större effekt. Blanda pulvret i smoothies, i ett glas vatten, strö på din müsli eller din sallad. Välsmakande och välgörande. Jag tror jag har hittat ungdomens källa!

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

2 kommentarer till “Ungdomens källa

  1. […] kosttillskott i form av Omega 3, en mulitivitamin och nu även en extra dos antioxidanter med ett multipulver som jag blandar i en smoothie eller tillsammans med […]

  2. […] Om du inte vill dricka en hel smoothie kan du alltid handla pulvertillskott av vetegräs, nässla eller kanske någon algblandning och ta en liten shot på morgonen. När jag inte hinner göra min smoothie tar jag och vispar ihop en favoritblandning av “Multipulver” – nässla, blåbär och nypon. Det smaker inte särskilt gott, men oj vad näringsrikt. Du kan läsa mer om mitt pulver här. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *