Kärlek och tomatsmoothies

kärlekDet känns som jag åker båt. Det gungar lite hela tiden och när jag vrider på huvudet snurrar det som om jag åker karusell. Kristallsjuka kallas det tydligen för och det enda man gör åt det är att vrida på huvudet och stå ut med snurret. Inte smittsamt, men inte särskilt behagligt. Trots att jag inte har någon anlag för åksjuka, mår jag lite illa hela tiden.

När jag blir sjuk har jag lätt att bli hård mot mig själv ”Upp med dig, det där är inget att ligga i sängen för!” Jag har storstädat med hög feber och hållit föreläsning en vecka efter jag fick diagnosen hjärnhinneinflammation. När det kommer till min kropp har jag svårt att avgöra vad som borde få mig att ligga still. Numera brukar jag alltid beskriva mina symptom för min sambo och han berättar för mig om jag borde vila eller ta en joggingrunda.

Därför känner jag dagar som denna, när jag inte mår så bra behöver jag kärleksbomba mig själv. För dagar som dessa är jag ruskigt kritisk och hård mot mig.

Och vet du vad – jag tror att även du behöver din egen kärlek. Inte din kritik. Den får du stå ut med dagarna i enda i alla fall, eller hur? Ska vi vila idag från den kritiska rösten inom oss idag, du och jag? Och så fort den knackar oss på axeln, ber vi den vänligt men bestämt ”Kära du, idag vill jag inte ha med dig och göra. Idag vill jag känna mig fin, smart och snygg. Var snäll att lämna mig ifred.”

Och om du vill passa på att vara lite extra snäll mot din kropp idag gör en smoothie på tomater. Tomater innehåller massor av antioxidanter och dess mustiga smak passar utmärkt i en smoothie.

IMG_0681_IJFR

 

 Tomatsmoothie
2 stora ekologiska tomater
1 näve ekologisk sallad
en bit riven ingefära
tsk citronsaft
½ dl frukt (själv brukar jag ha mango i, men äpple eller päron går också bra)
2-3 dl vatten

Mixa ett par minuter

(Tomatbilden är tagen av Helena Böling)

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

2 kommentarer till “Kärlek och tomatsmoothies

  1. Vi bombarderar dig med kärlek!!!

  2. Får mig att tänka på boken Älska dig själv som var poppis för ca 30 år sedan.
    Där står det att ”älska sig själv är att sjukskriva sig en dag trots att man inte är sjuk, men för att man känner att man behöver det, och ändå inte ha dåligt samvete”. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *