Drömmar, manus och lyxlunch

Den här helgen har varit en jobbhelg. Jag har suttit i vår soffa och skrivit, skrivit, skrivit. Solen har strålat utanför fönstret och jag har suttit inne.

Men det är inte det minsta synd om mig. Jag har ett drömjobb – att få skriva på arbetstid. Det har varit en önskan redan när jag gick i första klass och skrev min allra första ”bok” om Putte.

jobbMen nu är det färdigskrivet för denna gång. Cathrine och jag har filat färdigt på recept, ord och klokheter, nu går materialet till redaktören som läser igenom det. Om några veckor när hon har faktagranskat, lusläst, rättat, strukturerat, ändrat och fört en daglig dialog med oss för att räta ut frågetecken och hitta källmaterial – kommer arbetet tillbaka. Då ska vi kolla igenom och fixa hennes kommentarer och ändringar. Därefter går manuset till layout. Efter ytterligare några veckor när texten har fått form och bilder är det dags att tillsammans med redaktören granska igen. Tycka till om utseende och ändra småfel. Innan det slutligen blir färdigt för tryck.

Det tar en stund att göra en bok. 🙂

Men jag klagar inte. Jag har ett drömjobb. Och dessutom firade vi det färdiga manuset min sambo och jag. Han serverade mig en lyxlunch med lite bubbel i glaset.

lyxlunch

Så härlig har min dag varit.

Hoppas din helg har fin.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *