Då kör vi – bästa presenten midsommar 2013

midsommarOm du vet att du kan må bättre, bli gladare, lugnare och snyggare om du bara hittar en rätt balans mellan kost, träning och återhämtning då ska du följa med nu. Jag kommer att satsa dessa 100 dagar innan midsommar med att några gånger i veckan peppa dig till att ge dig själv Ditt Bästa Jag i present.

Igår bad jag dig att du skulle fundera ut vad din målbild är. Nu kommer jag ge dig några frågor att besvara:

1. Vad är ditt bästa jag?

2 När du är ditt bästa jag – hur ser din träning ut?

3. När du är ditt bästa jag – hur ser din kost ut?

4. När du är ditt bästa jag – hur ser din återhämtning ut (t.ex meditation, vila,yoga, mindfulness?)

Bra där. Men innan du ivrigt sätter på dig dina löparskor och springer ut i skogen behöver vi titta på en viktig sak. Om du vill göra en beteendeförändring och inte bara att detta är en ny bantningskur, så behöver du tänka som en maratonlöpare: börja långsamt – för att orka hela vägen. Du behöver träna din motivation på samma sätt som du tränar din kondition.

Bästa sätten att träna motivationen

 • Undanröj alla småhinder som lägger krokben för dig själv i vardagen, genom att ha träningsväskan färdigpackad när du vaknar, ordnat barnvakt i tid, se till att ha träningskläder och skor som känns snygga och bekväma, bra musik laddad i MP3-spelaren osv.
 • Planera in vilodagar på samma sätt som du planerar in träningsdagar.Om du inte låter kroppen återhämta sig finns det stor risk att du antingen inte utvecklar din muskelmassa alls eller att du får skador i kroppen. Detta är särskilt viktigt i början. Du ska ingalunda ha dåligt samvete om du har vilodagar.
 • Ställ lägre krav på dig själv i nutid och högre krav på sikt. Fundera på hur du vill att din träning ska se ut om tre månader. Och sedan delar du det med hälften och börjar där. Om du har bestämt dig för att du vill träna fyra dagar i veckan om tre månader, börja med två gånger i några veckor.
 • Timmarna du har vikt till träning, se till att de handlar om träning även om du blir sjuk. Läs en träningstidning, planera din framtida träning, shoppa snygga sportunderkläder  eller något liknande. På så sätt visar du för dig själv att din träningstid är helig, du behöver den och du vill ha den.
 • Se alltid till att något av dina träningspass är roligt. Om du tycker om dans, yoga eller att promenera med en kompis. Prioritera det som är kul!

tränaOm du behöver hjälp med din kost eller tycker att det är svårt med din motivation. Hör av dig till Lina Lanestrand som är näringsrådgivare. Lina och jag har även programmet Ditt Bästa jag-projektet som är ett tre månader långt program med personlig coachning, kostrådgivning och vägledning.

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather

Taggat , , , , ,

5 kommentarer till “Då kör vi – bästa presenten midsommar 2013

 1. Åhh ! Så roligt,ska följa detta !
  Tack för inspirationen / Bittan

 2. […] på att komma igång, följ med vår Bästa-jag projekt som började förra onsdagen när det var 100 dagar kvar till Midsommar. Eller hör av dig till mig och boka in dig på tre Kom-igång-träffar under våren. […]

 3. […] är det 79 dagar kvar till midsommar! Hur går det med ditt Bästa Jag? Finns det utrymme för att öka på träningen ett snäpp eller kanske ge dig själv lite mer tid […]

 4. […] som har följt med min blogg vet att jag på begäran drog igång Mitt Bästa Jag-projektet när det var 100 dagar kvar till midsommar. Och du som kände för att bli inspirerad att må bättre, fick möjlighet att hänga på. Genom […]

 5. […] hundra dagar sedan bestämde vi oss för att ge oss vårt Bästa Jag till Midsommar. Det var jag och ett härligt gäng bloggföljare som la in en högre växel för att satsa på sin […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *