Vad kan vi lära oss av ett ”misslyckande”?

88 dagar kvar till midsommar! Härligt! Hur går det för dig i att arbeta mot Ditt Bästa Jag?

Själv ramlade jag för en vecka sedan rakt in i en förkylning. Eftersom jag har arbetat upp ett ordentligt immunförsvar, har den hållit sig snäll och endast plågat mig med lite nästäppa och halsont på morgonen. Men eftersom jag lyssnar på min kropp, pressar jag den inte med träning när den kämpar mot ett virus, utan håller mig till promenader i vårsolen. Däremot har jag slarvat med min mat. Ätit plockgodis för första gången på ett år och slevade i mig glass och åt en smörgås igår. Vetemjölet får jag betala för i några dagar med svullna och värkande leder och man kan fråga sig om det var värt det.

Nå, det var syndernas bekännelse. Och då är frågan – vad har jag lärt mig på detta?

Gör som jag och skaffa dig en liten bok där du skriver ned dina erfarenheter. Dina snedsteg, återfall och avsteg är en utmärkt vägledning till hur du ska undvika fallgropen nästa gång. Svara på frågorna

1. Vad var det som hände?

2. Vad kände jag?

3. Vad tänkte jag?

4. Hur ska jag göra och tänka nästa gång för att inte göra om samma sak?

5. Tre goda råd till mig själv.

Kom ihåg att ingen känner dig själv som du gör. Sluta därför att slå på dig själv för att du gör misstag och ta ansvar över framtiden.

fallgrop

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *