Nya utmaningar, dunderhonung och fasta.

Nu börjar sakta livet återvända. Jag har suttit framför min dator och försökt att vakna under en timme nu och det har gått riktigt trögt. Men det är inte så konstigt att jag är trött, för jag har haft några intensiva och roliga dagar. Igår blev det nämligen klart att jag under några dagar i veckan ska vikariera som kurator på en vårdcentral i en förort till Stockholm. Vilket ska bli riktigt roligt och utmanande.

En kurator idag i primärvärden arbetar som benhandlande samtalsterapeut och arbetar bland annat med depressioner, ångest, livskriser och beroende. Stöttar både patienter och anhöriga. Vi kan skriva remiss till psykiatrin och arbeta med både grupper och individer. För mig kommer det att bli en skola! Att få arbeta i direktkontakt med vården med olika psykiska sjukdomar.

Igår var jag och hälsade på mina nya arbetskamrater och fick introduktion i alla system. Inte bara att hjälpa människor – utan en hel ny värld med journaler, bokningssystem, lagar och regler. Det blir en spännande utmaning.

Jag som varit min egen under tio år kommer plötsligt att ha en chef, arbetskamrater och fikapauser några dagar i veckan. 😀

utmaning

Men först nu kommer påsken. Jag ska jobba idag med, men sen blir det fyra långa dagar lediga. Och tvärt emot vad många gör på påsken kommer min sambo och jag  att låta bli att äta. Det ni. Vi har bestämt oss för att fasta. Det kommer att bli en retreat för både kropp och själ att avstå från mat under några dagar. Inte för att banta – nej, nej, ni känner väl mig vid det här laget. Utan för att det är välgörande för hela kroppen och jag finner även en andlig och själslig vila när jag avstår mat.

Låter det lite galet? Jag kommer att skriva mer om det senare. Idag kommer vi att trappa ned maten genom att undvika kaffe, alkohol och bara äta grönsaker. Imorgon blir det bara dryck. Men som sagt, jag ska skriva mer om det senare.

Idag blir det arbete och en lååååång promenad i den välgörande solen som har varit med oss under så många dagar. På återseende mina vänner. Och kika gärna in på stresscoachen.nu där jag idag pratar om att grönt te lugnar sinnet och alphahalsa.se som ger dig en gratis 3 minuter mindfulnessövning.

dunderhonung

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

1 kommentar till “Nya utmaningar, dunderhonung och fasta.

  1. Spännande.

    Stort Lycka till Maria med det nya….och med Påskfastan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *