Att minnas din längtan

Den här påsken har varit viktig för mig. Dagar av vila och återhämtning har även lämnat utrymme för tankar. När allting rullar på och vardagen, med jobb och stress bestämmer över ens tillvaro är det inte lika lätt att hitta de där tanke-stunderna. För om du har jobbat en hel dag, sedan tagit hand om hem, vänner och barn, så vill du helst av allt stänga av tankarna en stund och koppla av med teve, en bok eller lite slösurfing. Eller hur?

Vad som slog mig när jag stannade upp en stund, var att jag har jagat på under en lång tid. Jagat besökare på bloggen, uppdrag, föreläsningar och kunder. Stressat med bokprojekt och utbildningar för att… ja varför då? Mitt i allt jagande har jag glömt bort varför jag gör allt det här. Varför har jag tre bloggar? Varför vill jag föreläsa, hålla kurser och inspirationskvällar? Varför vill jag arbeta med människor?

Jo, för att jag vill göra skillnad! Mitt mål är inte att bli rik och berömd – mitt mål är att få människor att bli snällare och mer förstående mot sig själva. Jag vill inte lära mig så många verktyg i KBT som möjligt – jag önskar hjälpa någon att bli glad igen. 

längtanOch när jag såg det så släppte en hel del stress om mig taget. Allt det här runt omkring spelar inte så stor roll. Att jag får sträva mot min ursprungliga längtan är det som i slutändan kommer att få mig att sova gott om natten.

Kommer du ihåg varför du valde att arbeta med det du gör? Varför du lägger ned tid på dina intressen? Varför du skaffade barn, familj, hund? Påminn dig om din ursprungliga längtan. Och upptäck vad som händer med dig när du minns den.

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , ,

4 kommentarer till “Att minnas din längtan

 1. Bra att du kom ihåg! Dina tankar, funderingar, tips och råd betyder mycket för mig. Det är så härligt med en positiv och givande människa i flödet av allt möjligt som finns på nätet. Idag ska jag börja fundera på min ursprungliga längtan och mina val i livet.

 2. Tack Seja för de varma orden. De kommer jag att bära med mig under dagen.
  Vad spännande att du kommer att fundera på din längtan. Varmt lycka till och om du vill får du gärna berätta vad du kommer fram till.

 3. Ja, det är verkligen så oerhört viktigt att komma ihåg vad som ligger bakom allt man gör – att inte rusa på utan känna och veta varför man gör något. Vad som är värdet med just detta?
  Mitt mål är att inspirera personer till att göra små förändringar, vilka ofta leder till stora skillnader i deras liv. Jag vill visa att ingeting är omöjligt – att det omöjliga bara tar lite längre tid. Att vi klarar mer än vi tror. Ja, detta är nog det som är mitt mål med det jag gör. Inspirera personer att våga göra saker de inte tror sig klara av.
  Tack för detta inlägg. Det är bra att ta sig den funderingen över varför man gör det man gör 🙂
  Ha en underbar kväll,
  kram Lina

 4. Lina – tack för att du inspirerar till förändring. Jag har inte läst din bok, men jag kan verkligen tänka mig att den är till både inspiration och tröst för många människor.
  Tack för att du inspirerar mig med dina kloka kommentarer här på min blogg, vilket många gånger ger mig en liten knuff i rätt riktning och att orka skriva någon dag till.
  Tack för dina alltid så värmande ord.
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *