Smittande känslor

Har du tänkt på att vissa människor kan få dig att känna dig osäker? Kanske de människorna som kan massor av saker eller har gjort, rest eller upplevt mycket? Eller vissa människor får dig helt enkelt att bara känna dig liten och dum. Det är oerhört obehagligt och antingen vill du bara springa därifrån eller så ger du dig in i matchen och börjar berätta allt du själv kan och vet för att bevisa både för dig och den andre att du inte är liten och dum.

Nu ska jag berätta en hemlighet för dig. Troligen är det så att personen som får dig att känna dig liten och dum, själv känner sig så. Och som många gör när de känner oss underlägsna behöver de skrävla och hävda sig på olika sätt. Eller bara genom en viss attityd visa hur bra de är. Då smittar den känslan av sig.

Vi människor är omedvetet väldigt lyhörda för varandra. Känslor, stämningar och tillstånd kan smitta av sig i en grupp. Om du vågar vara dig själv, med både brister och goda egenskaper, kunskapsluckor och erfarenheter, så hjälper det andra att slappna av och vara sig själva. Ge dig inte in i skrytmatchen eller berätta om att du också minsann har brutit många ben. Tänk på att den människan du har framför dig troligen känner sig osäker och törstar efter att bli bekräftad och sedd. Kan du bjuda på det? Pröva och se vad som händer.

jag

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

3 kommentarer till “Smittande känslor

 1. Det finns verkligen människor som får mig att känna mig liten och dum. Ju mer jag försöker prata med dom desto mer gör jag bort mig för jag svarar allting fel och minns inte ens det jag faktiskt kan. Har aldrig tänkt på att dessa människor kanske också känner sig dumma och har ett behov av att få bekräftelse. Kan mycket väl tänka mig att bjuda på det. Vad har jag att förlora?
  Tack för goda råd och ha en skön söndag 🙂 Kram <3

 2. Åhh..så härligt o läsa Pirjo´s brev om att känna sig ”liten o dum” !
  Har varit i sådana situationer många ggr.
  Jag brukar lyssna o berömma personen oxå, o då får jag en ”konstig” blick tillbaka, precis som personen fick en chock! – Vadå , är jag duktig??
  – Ja, alla är vi ”vackra o vill bli sedda o hörda på olika sätt” sa jag då!
  En del MER än andra!
  Tack Maria för din underbara ”smittande känslor”!!
  Kram / Hillevi

 3. Håller inte riktigt med att man ska bjuda på folks bekräftelsebehov. För många är det ett sätt att få makten över dig. Dom är bättre på allt än dig och alla andra. Börjar man bekräfta så fortsätter det tills dom bestämmer allt – hela tiden. Ger man inte bekräftelsebehovet blir dom skitsura och utesluter dig från sitt liv. Helt omöjligt att ha en närmare relation med såna människor. Det är upp till var och en att finna och lära sig sina svaga sidor och bli en ”lyckligare” och angenämare människa för sig själv – och för andra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *