Ditt ansvarsfulla val

Pröva att välja dina tankar idag:

När morgonen väckte mig
såg jag mitt ansvarsfulla val

Att förbanna vädret
eller glädjas åt ännu en morgon

Att räkna upp det jag inte hann med igår
eller le åt min strävan att göra mitt bästa

Att gräma mig över kroppens skavanker
eller känna tacksamhet över dess begåvning

Att se tomrummen mannen bredvid mig inte fyllde
eller känna stolthet över att han vill finnas i mitt liv

Att irriterat sucka över att ledighet är långt borta
eller nyfiket blicka in i en ny arbetsdag

Att lägga undan det mulnade humöret
och öppna för en glad dag.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

3 kommentarer till “Ditt ansvarsfulla val

  1. jag kämpar med detta och lyckas bra de flesta dagar, men jag känner mig ensam och vill dela mitt liv med någon. Så vissa dagar är det inget annat fel en att jag vill LEVA mitt liv inte bra vara dag ut och dag in.. Jag har ingen att åka på utflykter med, ingen att glädjas med över en fika på ett café, ingen att planera semester med, ingen att utforska nya platser med, ingen att hålla handen, ingen att bada med, ingen att sova med, ingen att handla med, ingen… bara Det gör mig ledsen vissa dagar… kram på dig.

  2. Min fina vän, den självvalda ensamheten kan kännas ekande tom ibland. Jag vet, för jag har också bott där under långa perioder av mitt liv. Trots att det inte är tomt i ensamheten, för man själv finns ju där och det är det bästa sällskapet vi kan få.
    Men jag slås av några ord min pappa sa till mig en födelsedag jag hade för sex år sedan, då jag grät mot hans axel för att jag bara hade trasiga relationer bakom mig och kände mig så förfärligt ensam.
    ”Maria, när du väl träffar honom så kommer han vara värd alla tårar du fäller nu.” Och tre veckor senare träffade jag min livskamrat. Så livet har många gåvor åt oss. Vi vet bara inte när. Just nu har du någon riktigt kalasfin, sexig, rolig, intelligent och vacker person att ta med dig ut på dejt – du själv. Inled en kärleksrelation med dig själv, uppvakta dig, bjud dig på ett glas vin, ett par snygga underkläder… så vet vi inte vad som väntar bakom nästa hörn. Kanske någon som var värd att vänta på.
    Kärlek!

  3. Tack för ditt fina svar och jag gör som du säger, hoppas att den som kommer är värd att vänta på… kram kram <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *