Vad skulle hända om du tog en ny väg?

Vi satt och diskutera i min terapisoffa om hur enkelt det är att gå samma väg man alltid har gjort. Fast du vet att det inte är bra för dig, så gör du om samma saker för att det är det mönster du är van vid. Du tackar ja till ett jobbprojekt fast du vet att du kommer att ta av din fritid för att hinna, du säger glatt att du gärna bakar muffins till skolbasaren, fast du vet att din rygg värker så du behöver vila. Du köper en flaska whisky till din gamla mamma för att hon vädjar, fast doktorn har sagt att hon inte ska dricka mer. Du äter upp barnens glass när de har gått och lagt sig, fast du har börjat på diet.

Du vet att det inte är bra för dig. Du gör det ändå, för den andra vägen är så skrämmande, svår så att det är lättare att gå i gamla hjulspår. Att plötsligt säga nej, ta hänsyn till din egen hälsa, stå emot en vädjan och inte längre dämpa en ångest – det är exempel på saker som är oerhört läskigt eftersom det är helt nytt för oss. Vi vet inte vad som kommer att hända och hur vi kommer att må. Därför fortsätter vi att göra det vi alltid har gjort, för det är tryggt.

Men just idag kanske är en bra dag att bryta ett gammalt mönster. Pröva och känn efter hur det känns. Ta några steg på den okända marken, bara för att se hur dina fötter bär dig och hur gräset känns under dina fotsulor. Behåll nyfikenheten. Upptäck.
kära jag

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , ,

1 kommentar till “Vad skulle hända om du tog en ny väg?

  1. Jag är verkligen inte snäll mot mig själv alla gånger. Tar till mig det du skriver.
    Ha en skön dag 🙂 Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *