Vad ska jag dricka till maten?

Det har varit några intensiva dagar och även idag min springer det på i ett högt tempo. Mitt arbete på vårdcentralen, samt en helg som blev full av administrativt, deklaration och en del viktiga möten. Just nu får jag erkänna att jag stressar rätt vilt. Men om du som jag stressar på rätt hårt en period – läs på Lina Lanestrands  och min blogg Alphahälsa hur man kan tänka och välja att göra för att vara snäll mot sig själv även när det är intensivt.  Jag får be om ert tålamod.

Men tills vidare ska ni få ett litet utdrag ur Cathrine Schücks och min bok – Aldrig mera banta om goda råd kring måltidsdryck.

Vad ska jag dricka till maten?
”Vad brukar du dricka till maten?” frågar vi då. Om det svaret är juice, kan vi bara gratulera dig för att du har slutat sockerbomba din kropp. Troligen kommer blodsockret bli stabilare, vikten gå ned och tänderna bli mycket starkare bara av att sluta med fruktjuice. Det finns så mycket annat fantastiskt gott att dricka – som inte innehåller vanligt socker, fruktsocker eller sötningsmedel.

Bärvatten
Fyll en tillbringare med vatten och isbitar och häll i färska eller frysta blåbär, jordgubbar eller hallon. Vackert att se på och fräscht att dricka.

Marias lime- och ingefäravatten.
Ingefära är en nyttig rot, som botar lugnar magen och botar illamående. Den används också inom hälsokosten som antiinflammatoriskt preparat och sägs kunna lindra värk i lederna.

1 liter
2-3 cm skalad ingefärsrot
½ lime
1 liter vatten

  • Koka ingefärsroten och limen i ca 5 dl vatten under 10 minuter.
  • När vattnet har svalnat häller du det genom en sil i en tillbringare och tillsätter ytterligare ca 5 dl vatten.
  • Tillsätt is och färska limeskivor.

drink
Mynta och färska jordgubbar.
Färsk mynta är en mycket god smaksättare till vatten. Några kvistar färsk mynta och några solmogna jordgubbar är en utmärkt måltidsdryck både till vardag och fest.

Iste
Att göra iste på ditt favorit örtte är enkelt och gott. Koka upp vatten och låt det dra i fem minuter med några tepåsar. Låt det svalna och fyll på med massor av isbitar och några skivor citron innan du serverar.

Ur boken Aldrig mera banta

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

1 kommentar till “Vad ska jag dricka till maten?

  1. Låter som goda tips! 🙂
    Lime och ingefära-receptet ska jag testa.

    Varma, blåsiga & regniga hälsningar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *