Plan B är oftast den bättre planen

För en massa år sedan arbetade jag i Sierra Leone, Väst Afrika. Där arbetade också en svensk kvinna som jobbat i U-landstjänst i större delen av sitt liv. Hon var en stor trygghet för mig, nästan lite som en extramamma där i allt främmande och lite otäcka.

Jag minns att hon ofta sa ”Gud har alltid en plan B och den är många gånger bättre än A-planen”. Ibland känns det som om allt har  gått åt skogen, som det man hoppades på inte blev av, Då är den tanken väldigt trösterik, även om man kanske inte tror på någon Gud. Men det finns i alla fall en en alternativ väg att gå och den blir så många gånger bättre än det man har hoppats på.

Min pappa som är den mest positiva människa jag känner brukar säga när något eländigt händer ”Det ska bli spännande att se vad för roligt som kommer ur det här”. Och han har ju rätt – för tillslut kommer allting att kännas bättre och när vi ser tillbaka kan vi se en röd tråg genom händelserna. En röd tråd som ledde oss hit.

Sen kan du välja att tro på en Gud, Universum, ödet eller ingenting – men den finns alltid en plan B och den är många gånger mycket bättre även om vi inte ser det just nu.
gud

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

2 kommentarer till “Plan B är oftast den bättre planen

  1. Tack för dom trösterika orden och den vackra bilden och ha en skön dag 🙂 Kram <3

  2. Så sant som det var sagt, plan B är oftast minst lika bra som A eftersom man i regel känner sig ännu nöjdare med att det man skulle ha gjort blir gjort trots att det inte gick vägen på det förstahandsvalsättet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *