Stanna upp och lyssna

lyssnaHärom dagen fick vi ett strömavbrott. Plötsligt blev allting riktigt tyst och då blev jag medveten om alla ljuden som var där innan. Kylskåpets surrande, fläkten som susar, diskmaskinens suckar och andra tickande, gnisslanden och elektriska läten. Jag hör inte ljuden utan väljer bort dem för att min hjärna ska fokusera på annat.

Men vi kan också använda ljuden för att bli närvarande i ögonblicket. Genom att stanna upp och lyssna till allt omkring oss, för du din uppmärksamhet till nuet. Eller finns det något mer glädjefyllt och avkopplande denna årstid, än att ta en långpromenad och lyssna på naturens alla läten – fåglar som kvittrar, träd som susar och vind eller vatten som viner, prasslar eller plaskar. Använd hörseln och öva dig i medvetet varande – mindfulness. Det är mycket behagligt och avkopplande.

 

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

3 kommentarer till “Stanna upp och lyssna

  1. Jag tycker att det blir nästan otäckt tyst när det är strömavbrott. Spöklikt. Men det finns inget som är så avkopplande som när man hör när havet brusar eller fågelsång tidigt på morgonen. Det hör jag varje morgon eftersom jag vaknar så tidigt.
    Önskar dig en fin måndag och en bra början på veckan 🙂 Kram <3

  2. Vår familj Älskar strömavbrott och har haft många ….
    Nu är vår äldste 15 år och våra två 15 -åriga tjejer . Först lite gnälligt men sen vill barnen vara med och bara prata med oss och de värmande ljusen , kakelugnen gör det idylliskt och en gåva att få prata med våra …, Snartt flyttar dom hemifrån

  3. Åh, vad klok hon är, Selma. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *