Godaste sesamknäcket.

Jag har ett nytt favoritknäcke som är superenkelt att slänga ihop. Det bygger på Birgitta Höglunds urgoda Fröknäcke, dock har jag bytt ut några av ingredienserna och är man strikt LCHF är Birgittas recept att föredra eftersom jag använder en aning majsmjöl i mitt knäcke. Men brödet är utan gluten och mjölk. Smakar ljuvligt.

Två plåtar

2,5 dl Solroskärnor
2,5 dl Sesamfrön
1 dl hela Linfrön
1 och 1/4 dl majsmjöl
2,5 msk Fiberhusk
1 dl kokosfett
6 dl kokande vatten
1  tsk Havssalt

Sätt på ugnen i 150 grader
Lägg bakplåtspapper på två plåtar.
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Smält kokosfett i en kastrull. Tillsätt vatten och koka upp.
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt. Smeten kommer att snabbt bli seg, varpå det är bra om du snart breder ut sesamsmeten på plåtarna med bakplåtspapper. Använd en slickepott att trycka ut den till en tunn kaka.
Grädda båda plåtarna i 60 minuter, men byt plats på dem efter halva tiden så att värmen blir jämt fördelad. Ta ut plåtarna och skär ut fyrkanter (så stora som du vill ha kexet).
Sänk temperaturen till 50 grader och låt stå och torka i ett par timmar (inte nödvändigt, men de blir så mycket sprödare och knäckigare då).

Själv kommer jag packa med mig knäcket på vår vandring som vi ska ta över midsommar. Det blir utmärkt med lite torkat kött till frukost.

sesamknäcke

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

1 kommentar till “Godaste sesamknäcket.

  1. Vilken läcker bild. Tack för länken, kul att du vidareutvecklat mitt recept.

    Jag har i samarbete med det lilla Jämtländska bageriet Huså Bröd tagit fram ett kex efter mitt recept som snart kommer att lanseras i butik. Så håll utkik efter Spröda Frökex från Huså i delikatessbutikerna framöver 🙂

    God och Glad Midsommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *