Måndagens meny och recept

I livets villervalla har man vissa dagar mindre tid för matlagning. Jag vill visa att det finns snabbmat som innehåller bra näringsvärde.

Frukost: avokado, ägg och kalkon
Lunch: Kyckling och coleslaw
Middag: Korvstroganoff med blomkålsris.

Frukost: per person
Ett ägg, valfri tillagning.
En halv avokado
50 gram kalkon (eller skinka)

frukost1

Lunchen förberedde jag kvällen innan. Med färdiggrillad kyckling och en burk coleslaw. kyckling2Du kan hålla nere både kostnaden och energiinnehållet genom att göra tillverka allt själv från grunden. Dessutom har du större kontroll över vad du äter. Ugnsgrilla i så fall egna kycklingbröst och gör en coleslaw själv från grunden – genom att riva ett en rejäl bit vitkål och en morot, blanda med ½ dl majonnäs, ½ dl sojagrädde och en tsk fransk senap, lite salt och peppar. Då blir det ca 30% mindre energiinnehåll i samma portionsstorlek.

Lunch: 2 personer
1 grillad kyckling
1 liten burk coleslaw (ca 200 g)
125 g körsbärstomater

kyckling

Middagen går fort att göra och uppskattas av hela familjen. Genom att laga korvstroganoff av korv med högt köttinnehåll håller du nere kolhydraterna. Blomkålsriset är så gott och har mindre kolhydrater än vanligt ris.

ingredienser -korvMiddag:
Korvstroganoff med blomkålsris 2 personer

Ca 225 gram korv
1 tsk olivolja
1 gul lök
1 paprika
1 dl sojagrädde
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 dl vatten
salt och peppar
persilja

1 blomkålshuvud
fem centimeter purjolök
1 tsk olivolja
salt och peppar

Isbergssallad, gurka och tomat

  • Slanta korven, hacka löken och skär paprikan i små bitar. 
  • Hetta upp en stekpanna med olivoljan i. Stek löken mjuk.
  • Lägg i korven och bryn den en aning tillsammans med löken.
  • Häll på de krossade tomaterna, sojagrädden, tomatpurén och tillsätt paprikan. Salta och peppra.
  • Tillsätt vattnet och låt det småputtra på låg värme ca 5 minuter.
  • Riv blomkålen på ett grovt rivjärn. Skiva purjolöken.
  • Hetta upp en panna med olivoljan i och lägg i blomkålsriset och purjolöken.
  • Stek på låg värme under ca 5 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
  • Skär salladen.

blomkålsris med korv

 

Totalt kaloriinnehåll per person: 
Frukost: 274
Lunch: 829
Middag: 578
Mjölk/grädde i kaffet: 90
Summa : 1771

Måndag (kaloriförteckning för måndagen pdf)

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

3 kommentarer till “Måndagens meny och recept

  1. […] har följt måndagens meny och recept. Då kan hon föra in summan 1771 kcal i rutan för “Måltider” (den summan hittar du […]

  2. […] avokado och ägg (samma som måndagens frukost). Lunch: Fransk grönsaksgratäng Middag: Stek med falsk bearnaisesås och grillad färskpotatis, […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *