Bra mellanmål och tips mot suget

Om du tränar de dagar du äter lite mindre under 5/2-metoden, är det en klok idé att äta ett litet mellanmål för att inte få ett för lågt blodsockerfall och hålla en jämn förbränning. Jag har märkt att det går alldeles utmärkt att träna på morgonen då kroppen har lagrat upp glykogendepoerna under natten och man har energi till att svettas lite. Vi har precis kommit från ett svettigt pass på gymmet och dricker varsin  proteinshake. Med två skopor av Holistic Proteinpulver (som dock är baserat på mjölkprotein) eller Helhetshälsas proteinpulver (som är baserat på sojaprotein) och 2,5 dl mjölk/soja- eller havremjölk får du ett fint tillskott på energi.

progress

 

Andra bra mellanmål under dessa dagar, men även de andra dagarna om du tränar hårt eller väger så mycket att du behöver mer energi för att inte dippa för mycket i blodsockret, kan vara:

– En burk makrill i tomatsås
– Ett kokt ägg
– En burk tonfisk i vatten
– En halv avokado
– Ett glas med grönsaksjuice
– 2 dl yoghurt, 1 msk gojibär och ½ dl hackade nötter

Sugen?
Om suget faller över dig och du längtar efter att få stoppa något i munnen finns det lite goda knep. En bloggföljare som följer Lagomveckan, Lena, berättar att hon dricker vatten eller buljong när hon blir sugen. Det är klokt att fylla kylskåpet med tillbringare eller flaskor med goda smaksatta vatten. Här finns några fina exempel på vad du kan smaksätta ditt vatten med. Annat du kan göra är:

– Lyssna på en mindfulnessmeditation Mindfulness 8 min (mp3)
– Dra tre medvetna andetag
– Lyssna på STOP-metoden STOP-metoden (mp3)
– 7 minuter tricket – dvs pröva att sätta äggklockan på 7 minuter och se vad som händer med ditt sug. Är det fortfarande lika starkt efter sju minuter eller kan du nöja dig med ett glas vatten, en kopp te eller strunta i att stoppa något i munnen?
– Gör något helt annat – ring en vän, gå en promenad, kela med katten, rita en teckning, måla naglarna, gör sit-ups, läs en bok eller pussa på någon du tycker om.

Lycka till!

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

1 kommentar till “Bra mellanmål och tips mot suget

  1. TACK Maria 🙂 Nu har jag tagit fram en fin skrivbok o en skön penna.
    Har skrivit ner det du berättade om STOP-metoden. Kom idag ut på pw i 53 minuter för första gången sedan benet lade av och vi flyttade. Känns underbart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *